Prima pagină » Local » Furtuna a făcut ravagii la Iași. Peste 100 de copaci au fost rupți din cauza vântului puternic

Furtuna a făcut ravagii la Iași. Peste 100 de copaci au fost rupți din cauza vântului puternic

05 iul. 2024, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan, în Local

Furtuna a cauzat mai multe pagube la Iași, iar peste 100 de copaci au fost rupți din cauza vântului. Echipele de la Servicii Publice au avut în jur de 80 de intervenții în doar câteva ore

În cursul zilei de miercuri, 3 iulie 2024, peste 100 de copaci au fost rupți din cauza vântului puternic. Fenomenele meteorologice au creat pagube în tot orașul, iar echipele de la Servicii Publice au avut zeci de intervenții. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă crengile au căzut peste unele mașini parcate.

Mai mulți copaci din Iași au fost distruși de furtună

Cele mai multe pagube au fost în Parcul Copou și Parcul Expoziției. Majoritatea copacilor erau perfect sănătoși, însă vântul puternic a reușit să-i pună la pământ. Angajații de la Servicii Publice au avut probleme și la pepiniera din CUG, unde câțiva arbori au fost rupți din cauza furtunii. Recent, a fost descoperit și un nou dăunător pentru o specie de copaci din Iași.

„Din păcate, majoritatea erau copaci sănătoși, nu aveau semne că ar trebuie înlăturați. În această perioadă, coroana lor este bogată, iar în aceea zi a fost un curent de aer foarte puternic și la joasă altitudine. Astfel, mulți au cedat și a trebuit să intervenim pentru a îi înlătura de pe străzi. Din fericire, nu au fost puși oameni în pericol, doar au fost afectate câteva bunuri și 2-3 mașini. Am avut undeva la 80 de intervenții pe parcursul zilei de miercuri. Am avut chiar probleme și în pepiniera noastră, unde câțiva copaci s-au rupt din cauza vântului”, a precizat Laurențiu Ivan, directorul general al Servicii Publice Iași.

Vandalismul rămâne o problemă

Problema vandalismului rămâne încă de actualitate pentru compania din Iași. O mare parte din fondurile societății sunt distribuite pentru repararea stricăciunilor provocate de oameni. Cele mai mari probleme sunt la instalațiile de irigare din parcuri. Aspersoarele cad pradă oamenilor rău intenționați, care le lovesc și le scot din pământ. De asemenea, și mobilierul urban de prin parcuri a mai fost afectat, fiind găsite bănci rupte. Acest lucru spune multe despre spiritul civic din orașul Iași și despre nivelul de educație al unor persoane.

„Continuăm activitatea prin oraș, mai avem de plantat un rest de flori în această perioadă și să mai facem amenajări în Canta și Tătărași. Din păcate, încă mai avem probleme mari cu vandalismul. Găsim multe instalații de irigare distruse de unii oameni. Aspersoarele sunt rupte complet, sunt lovite cu piciorul, iar până intervenim apa curge. Ar fi mult mai bine dacă oamenii ar înțelege că bunul public nu trebuie distrus, deoarece este pus acolo cu un scop, deservește pe toată lumea, dar problema este mai profundă”, a mai spus Laurențiu Ivan.

Zeci de copaci din Iași au fost puși la pământ din cauza unei furtuni puternice, fiind create mai multe pagube.

Comentarii
  • Grigorii Alexandru

    Acesta este rezultatul lipsei de interes a celor autorizati cu toaletarea copacilor din Iasi. Nu fac mai nimic, incaseaza degeaba salarii, iar la un vant mai tare risti sa cada copacul pe tine!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 iulie 2024
17 iulie 2024