Furt la Poliţia Giurgiu. Un încărcător cu 17 gloanţe a dispărut din sediul instituţiei

Furt la Poliţia Giurgiu. Un încărcător cu 17 gloanţe a dispărut din sediul instituţiei

10 ian. 2022, 13:14
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

A fost dată o alertă de ultima oră în judeţul Giurgiu. Un încărcător cu nu mai puţin de 17 gloanțe a dispărut chiar din sediul poliției din Mihăilești. Persoana care a observat lipsa echipamentului şi a dat alerta a fost un ofițer de serviciu.

De asemenea, a fost declanșată o anchetă la Inspectoratul General al Poliției Române. Pe data de 23 decembrie 2021 a fost ultima verificare a rastelului de la poliția din Mihăilești, Giurgiu.

Muniţie de la sediul Poliţiei din Mihăileşti, furată. Poliţiştii din Giurgiu au declanşat o anchetă

Astăzi, 10 ianuarie 2022, a fost dată o alertă de autoritățile din Giurgiu, după ce a fost furată muniție dintr-un sediu de al instituţiei. În altă ordine de idei, se fac cercetări pentru a identifica cine a furat încărcătorul plin cu gloanţe.

„În cursul zilei de astăzi a fost declanșată o anchetă la Inspectoratul General al Poliției Române. În aceste momente IPJ Giurgiu anchetează modul în care un încărcător cu 17 gloanțe a dispărut din sediul Poliției Mihăilești. Un ofițer de serviciu de la Poliția Mihăilești a fost cel care a observat dispariția încărcătorului și i-a anunțat pe șefii săi. S-a aflat ulterior că ultima dată rastelul fusese verificat cu câteva zile înainte de sfârșitul anului, înainte de Crăciun. Conform primelor informații, ar fi vorba despre un încărcător de pistol Beretta și cartușe de 9 mm”, au transmis cei de la IPJ Giurgiu.

De precizat faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu și Inspectoratul General de Poliţie Romana au deschis o anchetă, cu scopul de a verifica dacă muniția a fost furată sau s-a pierdut, ambele cazuri fiind considerate extrem de grave.

O polițistă din București și-a uitat arma din dotare într-o toaletă publică

Un alt caz mediatizat a fost cel al unei polițiste de la Secția 9 din Capitală care și-a uitat arma din dotare în toaleta unei benzinării. S-a întors după câteva minute, însă aceasta dispăruse.

Întâmplarea a avut loc la jumătatea lunii decembrie 2021. Polițista a mers într-o benzinărie, la toaletă. Acolo, aceasta și-a lăsat arma din dotare pe mobilierul din incinta toaletei.

”În data de 15 decembrie 2021, un agent de poliție din cadrul Secției 9 Poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a intrat in toaletă unei benzinării, unde a uitat arma din dotare.
În aproximativ 14 minute s-a reîntors, dar nu a găsit armamentul.

La scurt timp după incident, au fost alertați polițiștii aflați în teren și pe baza imaginilor a fost identificată o persoană, o femeie, care a intrat in același spațiu. În urma activităților de cercetare, arma a fost recuperată, de pe un teren viran, unde a fost aruncată. În cauză, atât femeia de 20 de ani, care și-ar fi însușit armă, cât și un bărbat de 33 de ani au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Față de agentul de poliție, prin structura de control intern, a fost declanșată cercetări. Agentul de poliție este încadrat în structura DGPMB din anul 2018”, transmite Poliția.

Polițista făcea parte dintr-un echipaj care patrula în zona Stadionului Național, unde aseară era meciul FCSB – Rapid București.

În altă ordine de idei, un alt caz în care s-au găsit arme pe malul unui râu s-a produs la Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *