Prima pagină » Local » Furt într-o stație de autobuz la Iași! Doi indivizi, surprinși de camerele de supraveghere și pedepsiți

Furt într-o stație de autobuz la Iași! Doi indivizi, surprinși de camerele de supraveghere și pedepsiți

08 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI, în Local

Sorin Neagu și Marius Răuț au fost condamnați de magistrații Judecătoriei Iași la 2 ani de închisoare fiecare pentru un furt în stația de autobuz. Aceștia au făcut echipă ca să distragă victima și să îi fure telefonul mobil din rucsac

Doi bărbați au fost pedepsiți de judecători pentru comiterea unui furt în stația de autobuz. Sorin Neagu a fost găsit vinovat de furt calificat, iar Marius Răuț, pentru că i-a oferit ajutorul, a primit încadrarea de complicitate la furt calificat.

Aceștia i-au produs victimei pagube în valoare de 1.800 de lei, sumă pe care i-au achitat-o până la finalizarea procesului.

un rucsac

Fiind distras de Marius Răuț, ieșeanul nu a observat când i s-a luat smartphone-ul din ghiozdan

Doi ieșeni au lucrat împreună, comițând un furt în stația de autobuz

interiorul unui autobuz

Martorii aflați în mijlocul de transport în comun i-au atras atenția victimei cu privire la furt

Pe 3 septembrie 2021, Sorin Neagu și Marius Răuț s-au întâlnit într-o stație de autobuz din municipiul Iași și au pus ochii pe victima de la care au sustras lucruri de valoare. În momentul sosirii autobuzului, Marius Răuț s-a apropiat de persoana în cauză, care urca, și s-a împins în ea, încercând să o facă neatentă, în timp ce Sorin Neagu i-a furat telefonul mobil din rucsac, potrivit anchetatorilor. După acest moment, autobuzul a plecat, iar ei s-au făcut nevăzuți. Persoana vătămată a fost atenționată de ceilalți călători că i-a umblat cineva în rucsac, însă nu i-a mai găsit pe bărbați.

„Fiind audiat, inculpatul Sorin Neagu a precizat faptul că, în aceeași zi, a vândut telefonul mobil aparținând persoanei vătămate unei persoane cu identitate necunoscută, obținând suma de 170 de lei. Inculpatul Marius Răuț nu a recunoscut săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, declarând că nu știe ca inculpatul Sorin Neagu să fi sustras bunuri de la vreo persoană în timp ce se aflau în stația de autobuz”, au relatat oamenii legii.

Camerele de supraveghere au arătat că Sorin Neagu, pe lângă ajutorul primit de la complicele său, purta o mască de protecție în timpul comiterii faptei. După urcarea persoanei vătămate în autobuz, camerele l-au surprins pe Sorin Neagu în mână cu un telefon mobil precum cel al ieșeanului păgubit.

o camera de supraveghere

Sorin Neagu și Marius Răuț au fost dați de gol de camerele video

Sorin Neagu și Marius Răuț au avut probleme cu legea în trecut

o persoana care sta dupa gratii

Ieșenii au mai avut probleme cu legea

Conform anchetatorilor, Sorin Neagu ar mai fi stat la închisoare pentru infracțiuni similare, după ce ar fi primit condamnări atât în România, cât și în străinătate. Marius Răuț nu este nici el la primul conflict cu legea penală, spun magistrații. Instanța a ținut cont de aceste aspecte, alegând aplicarea unei pedepse cu închisoarea de câte 2 ani de închisoare pentru ambii ieșeni.

 „Instanţa consideră că inculpaţii nu oferă suficiente garanţii morale şi cognitive care să justifice aplicarea unor pedepse cu închisoarea mai mici sau a căror executare să se realizeze în stare de libertate, aceştia fiind persoane fără educaţie, fără ocupaţie, fără loc de muncă, cu un stil de viaţă parazitar şi în total dezacord cu normele de convieţuire socială, neînţelegând nimic din condamnările anterioare”, au argumentat judecătorii.

Recent, au mai fost prezentate cazuri de furt calificat de cotidianul BZI. Astfel, doi ieșeni au fost prinși că au spart un magazin din municipiul Iași pentru a fura mai multe cartușe cu pachete cu țigări. Acum, alți doi bărbați au fost pedepsiți după ce au comis un furt într-o stație de autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *