Prima pagină » Local » Furt dintr-o școală! Doi tineri au prădat o unitate de învățământ din Iași

Furt dintr-o școală! Doi tineri au prădat o unitate de învățământ din Iași

12 mart. 2022, 06:50,
Andreea Andrei, în Local

Doi tineri sunt cercetați de furt dintr-o școală. Aceștia ar fi intrat de mai multe ori în unitatea de învățământ din judeţul Iaşi. Au fost prinși de polițiști pe 10 martie și vor fi răsplătiți pe măsura faptei lor.

Polițiștii din Iași în colaborare cu cei din Tecuci au prins pe data de 10 martie 2022 doi indivizi ce sunt suspectați de furt dintr-o școală.

Unul dintre cei doi tineri a fost prin în Tecuci, iar celălalt – în Iași. Aceștia au furat dintr-o unitate de învățământ din Iași mai multe electronice ce erau păstrate în sălile de clasă.

cinci laptop-uri pe o masa de lemn

Indivizii au furat 5 laptopuri și o sumă de bani in seara de 7 spre 8 martie 2022

La 20 de ani, acuzați de furt dintr-o școală

 patru politisti pe strada

Polițiștii ieșeni au colaborat cu colegii din Tecuci

Cei doi indivizi în vârstă de 20 de ani au furat din instituția de învățământ, intrând prin efracție în mai multe seri din perioada 1-8 februarie 2022. Într-o primă fază, aceștia au furat 2 camere web și 9 boxe, folosite pentru susținerea orelor de curs de către profesori.

Ulterior, aceştia au mai intrat o dată în aceeași școală, luând lucruri mult mai valoroase. După cel de-al doilea raid al tinerilor, școala a rămas fără 5 laptop-uri, un telefon mobil și o sumă de bani.

“Din investigaţiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în perioada 1-7 februarie 2022, aceştia ar fi sustras 2 camere web şi 9 boxe, dintr-o unitate de învăţământ din municipiul Iaşi. De asemenea, în noaptea de 7 spre 8 februarie 2022, aceştia ar fi pătruns, fără drept, în unitatea de învăţământ, iar, din interior, ar fi furat 5 laptop-uri, un telefon mobil şi o sumă de bani”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

doua camere web pe tastatura unui laptop

Cei doi tineri au furat inițial doar două camere web si 9 boxe

Colaborare de succes între IPJ Iași și Poliția Tecuci

 poza ansamblu cu cladirea Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi

Cei doi tineri vor fi duși la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Iași pe 11 martie 2022

Cei doi tineri au fost prinși în aceeași zi, dar în orașe diferite. Unul dintre ei a fost prins în municipiul Tecuci, ulterior fiind adus la Iași. Cel de-al doilea a fost prins în Iași. Pe 10 martie 2022, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzaţia de furt.

“Pe data de 10 martie 2022, unul dintre tineri a fost prins de  poliţişti în municipiul Tecuci, iar celălalt a fost prins în municipiul Iaşi, cei doi fiind duşi la audieri. Activităţile au beneficiat de sprijinul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi şi Poliţiei Municipiului Tecuci”, a completat Anca Vîjiac.

Paguba pe care cei doi tineri au făcut-o instituției de învățământ a fost recuperată parțial. Cercetările vor continua pentru a stabili cu exactitate faptele ilegale ale tinerilor și dacă aceștia au acționat și în alte instituții. Cei doi tineri acuzați de furt dintr-o școală vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *