Prima pagină » Culinar » Fursecuri fragede cu unt. Rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios

Fursecuri fragede cu unt. Rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios

04 nov. 2022, 13:07,
BZI.ro, în Culinar

Gustoasele fursecuri fragede cu unt sunt ideale la mesele festive alături de alte prăjituri savuroase. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, niște fursecuri făcute ca în vremea de odinioară sunt alegerea perfectă. Dacă ținem cont de câteva trucuri, la final îi vom cuceri pe cei de la masă cu un preparat culinar irezistibil. Iată rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios.

Fursecuri fragede cu unt

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert de casă aromat și extrem de gustos, putem pregăti niște fursecuri fragede cu unt. Acestea sunt ușor de făcut, au o savoare aparte și amintesc de vremea copilăriei. Fursecurile făcute cu unt sunt delicioase și pe placul multora dintre noi.

Fursecurile fragede cu unt pot fi făcute simple sau cu gem, în funcție de preferințe. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite și rafinate. Pentru iubitorii de deserturi pregătite după rețeta bunicii, ideal este și un chec pufos cu lapte. Acesta poate fi făcut pentru mesele festive, alături de alte prăjituri savuroase.

Pentru a obține niște fursecuri fragede, gustoase și aromate trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Dacă vrem să oferim fursecurilor un plus de savoare și un aspect deosebit, le putem glasa în ciocolată, caramel sau le putem pudra cu zahăr vanilat.

Cum să pregătești un desert savuros după rețeta bunicii

Pentru a pregăti niște fursecuri fragede cu unt vom avea nevoie de 200 g de unt, 100 g de zahăr pudră, un ou, 300 g de făină, coajă rasă de lămâie, esență de vanilie și gem pentru umplutură.

Într-un bol mare se mixează untul împreună cu zahărul pudră, praful de sare, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie. Se amestecă foarte bine până când obținem o compoziție omogenă și cremoasă. După aceea se pune un ou și se amestecă din nou. La final se adaugă făina și se începe frământarea aluatului pentru delicioasele fursecuri.

După ce aluatul fraged este gata, se învelește în folie alimentară și se pune la frigider timp de 30 de minute. După aceea, se scoate aluatul de la rece și se întinde foarte bine. Se decupează cu formele de fursecuri în aluat și se așază fursecurile într-o tavă unsă cu unt și cu făină. O parte din fursecuri se decupează cu o gaură în mijloc pentru ca la final să oferim acestora un aspect deosebit.

Când sunt gata, se așază fursecurile fragede cu unt în tavă și se dau la cuptor timp de 15 minute. După ce s-au rumenit ușor, se scot din cuptor și se lasă la răcit apoi peste fiecare fursec se pune o lingură de gem și se așază deasupra fursecul decupat. Astfel, fursecurile vor avea un aspect deosebit la mesele festive. Pentru un plus de savoare, se pudrează cu zahăr vanilat și se pregătesc pentru servire. Cu siguranță vom obține la final un desert de casă delicios și pe placul tuturor celor de la masă.

Fursecurile fragede cu unt sunt gustoase, aromate și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Acest desert este ideal la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *