300 g faina
2 galbenusuri
175 g unt moale
50 g zahar farin
50 g zahar brun
2 linguri extract de vanilie
140 g zahar farin, cernut
bomboane pentru decor
coaja rasa de portocala
suc de portocala
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C / gaz treapta 6. Amesteca untul cu cele doua tipuri de zahar (50 g brun, 50 g farin), galbenusurile si vanilia. Foloseste o lingura de lemn si amesteca bine pana cand capata o consistenta cremoasa. Amesteca apoi faina in 2 transe si coaja rasa de portocala.
Pune-i pe cei mici la treaba si faceti impreuna 22 de bilute din aluat de marimea unei nuci pe care sa le asezati intr-o tava pe hartie de copt. Coace fursecurile la cuptor timp de 15 minute pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca.
Intre timp, amesteca 140g zahar farin cu sucul de portocala pentru a face o glazura vascoasa. Inmoaie fiecare fursec pe jumatate in glazura si apoi tavaleste-l prin bombonicile colorate.
sursa: foodstory