Prima pagină » Culinar » Fursecuri crăpate. Rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios

Fursecuri crăpate. Rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios

14 apr. 2023, 08:24,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert aromat ca în vremea copilăriei, putem face niște fursecuri crăpate, fragede și crocante. Acestea sunt gustose, aromate și ideale de pregătit la masa de Paște, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu niște fursecuri irezistibile. Iată rețeta bunicii pentru un desert de casă delicios.

Fursecuri crăpate

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate. La mesele festive nu trebuie să lipsească un chec pufos cu lapte, niște prăjituri sau niște fursecuri crăpate. Acestea au un aspect deosebit, sunt fragede și delicioase. Pentru a obține un preparat desăvârșit trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple, iar succesul culinar va fi garantat.

De asemenea, trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged și aerat pentru cele mai bune fursecuri de casă. Acestea pot fi făcute cu untură, folosind rețeta bunicii, dar și cu ciocolată sau fructe uscate, după preferințe. Pentru delicioasele fursecuri avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Fursecurile pot fi servite dimineața împreună cu o cafea aromată, dar la fel de bine se potrivesc perfect ca desert la mese festive. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei și vor fi cuceriți de gustul rafinat și aspectul deosebit.

Cum să pregătești cele mai bune fursecuri la tine în bucătărie

Pentru delicioasele fursecuri crăpate vom avea nevoie de 230 g de ciocolată, 2 ouă, 50 g de unt, 100 g de zahăr, 190 g de făină, un vârf de sare, 1 linguriță de praf de copt și o linguriță de esență de vanilie.

Mai întâi se rupe ciocolata în bucăți și se pune într-un vas pentru a fi topită în baie de aburi împreună cu untul. Când ciocolata s-a topit complet se lasă compoziția la răcit. După aceea se amestecă ouăle împreună cu zahărul și esența de vanilie și se omogenizează până când se obține o compoziție cremoasă. Se toarnă după aceea ciocolata topită și se amestecă foarte bine.

În alt vas se amestecă făina cernută împreună cu sarea și praful de copt. Se adaugă compoziția din făină peste cea de ciocolată și se amestecă pentru a se obține aluatul de fursecuri. Aluatul se pune la frigider pentru câteva ore, apoi se scoate aluatul și se ia câte o lingură din acesta. Se vor forma biluțe de aluat de mărimea unei nuci. Fiecare bilă de aluat se tăvălește prin zahăr pudră apoi se așază în tavă.

Tava cu fursecuri se pune în cuptorul preîncălzit și se lasă până când acestea se întăresc ușor la suprafață, iar în interior sunt moi și pufoase. La final, se scot fursecurile, se mai pudrează ușor cu zahăr apoi se lasă la răcit pentru a fi servite. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu.

Fursecurile crăpate sunt gustoase, au un aspect deosebit și sunt ideale la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert savuros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *