Prima pagină » Eveniment-Social » „FungiYo”, pasta-cremă vegană creată de studenți ai USV Iași va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, de la Paris

„FungiYo”, pasta-cremă vegană creată de studenți ai USV Iași va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, de la Paris

14 iun. 2024, 08:45, 1 ,
în Eveniment-Social

Pasta-cremă vegană „FungiYo” (realizată din codițe de pleurotus, aquafaba, tescovină de mere, ștevie, pudră de roșcove și făină din semințe de dovleac) creată de studenții Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va reprezenta România la faza internațională a competiției Ecotrophelia, care va avea loc la Paris, Franța în perioada 20 – 21 octombrie 2024.

Echipa „FungiYo” este formată din studenții Eduard Horlescu, Cristina Dandeș, Livia Bărbuță și Cătălin Scripcă, de la Facultatea de Agricultură a USV Iași, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și este coordonată de șef. lucr. Gabriela Frunză, șef lucr. dr. Marius Ciobanu și prof. univ. dr. Paul Boișteanu.

Pe locul doi s-a clasat echipa Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, cu produsul „Sonata”, o băutură răcoritoare probiotică, iar pe locul al treilea s-a clasat  echipa de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, cu „B12 Fusion”, un mix îmbogățit cu vitamina B12.

Juriul desemnat pentru Ecotrophelia a mai acordat șapte premii speciale echipelor de studenți de la universitățile participante.

Reamintim că USV Iași alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), a organizat ediția a X-a a Concursului Național Ecotrophelia România 2024, un concurs european de inovație în domeniul alimentar, care evidențiază creațiile și talentele studenților și transformă sectorul alimentar al viitorului. La nivel european, astăzi, Ecotrophelia înseamnă peste 3000 de studenți care au participat la competiție, peste 1100 de produse alimentare inovatoare, mai mult de 200 de universități și 22 federații naționale ale industriilor alimentare din: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Elveția și Regatul Unit.

„Scopul este de a implica studenții noștri în activități creative, inovative de a se documenta, de a se specializa pentru a deveni în primul rând buni specialiști în acest domeniu și sigur pentru a-și construi o carieră cât mai frumoasă în domeniul agroalimentar aflat în plină dezvoltare în România. Avem un potențial deosebit, iar noua abordare pe care o are și Universitatea noastră de Științele Vieții este aceea de a veghea asupra securității alimentare, de a crea produse nu doar gustoase, ci și sănătoase și prietenoase cu mediul”, a transmis prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, Rectorul USV Iași.

Descrierea produsului FungiYo – preparat vegan

Într-o lume în care preocupările legate de sustenabilitate și sănătate cresc zilnic, produsul nostru apare ca o soluție inovatoare și ecologică, răspunzând nevoilor consumatorilor conștienți de impactul lor asupra mediului. Folosind tulpinile de ciuperci Pleurotus și aquafaba, ingrediente adesea neglijate și irosite, am creat o gamă de produse alimentare care nu doar minimizează risipa, dar oferă și beneficii nutriționale semnificative. Tulpinile de ciuperci, bogate în fibre și micronutrienți esențiali, transformă fiecare porție într-o sursă de sănătate, în timp ce aquafaba adaugă o textură unică și proteine vegetale, făcând produsul nostru ideal pentru cei care caută alternative sănătoase și sustenabile la produsele convenționale.

Prin cele trei variante ale produsului nostru – un aperitiv (PREP), un fel principal (CORE) și un desert (BLISS) – demonstrăm versatilitatea și adaptabilitatea incredibilă a ingredientelor noastre principale. Fiecare variantă este concepută pentru a satisface diferite preferințe și momente ale zilei, oferind o experiență culinară completă, de la o gustare ușoară la o masă complexă și consistentă, și, în final, un desert sănătos. În plus, fiecare produs este gata de consum, oferind o soluție convenabilă pentru consumatorii cu un stil de viață activ.

Produsul nostru complet vegetal este o alegere esențială pentru oricine dorește să adopte o dietă echilibrată și sănătoasă. Incluzând acest produs în dieta ta, contribui la menținerea unui stil de viață sănătos, asigurându-ți în același timp nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului. Acest produs nu doar îmbogățește varietatea dietetică cu gustul său unic, dar susține și vitalitatea generală, promovând un echilibru nutrițional pentru consumatori.

Alegând produsul nostru, consumatorii nu doar optează pentru o nutriție sănătoasă și echilibrată, dar participă și la un efort mai larg de protejare a mediului, susținând practici alimentare care utilizează la maximum resursele și reduc impactul negativ asupra planetei. Produsul nostru reprezintă alegerea perfectă pentru cei care doresc să se bucure de mese delicioase, nutritive și responsabile, reflectând un stil de viață modern și conștient.

FungiYoPREP: Aperitivul Ușor și Viguros

FungiYoPREP, aperitivul ușor și viguros care celebrează bunătatea vibrantă a piureului de coji de morcov. Perfect pentru a-ți începe masa cu un val de arome, această varietate este un amestec încântător care transformă cojile de morcov într-o gustare delicioasă și ecologică.

FungiYoCORE: Cel Mai Consistent dintre Toți

Întâlnește FungiYoCORE, cel mai consistent și mai nutritiv membru al trio-ului nostru. Această varietate robustă este plină de cea mai mare cantitate de făină de semințe de dovleac, derivată din turta nutritivă rămas după extragerea uleiului de dovleac. Este concepută pentru a te menține sătul și energizat pe tot parcursul zilei. FungiYoCORE este alegerea ta ideală pentru o sursă puternică de nutrienți și arome.

FungiYoBLISS: Deliciul Dulce pentru Toate Vârstele

Răsfață-te cu FungiYoBLISS, favoritul nostru dulce și încântător care este garantat să aducă o sclipire papilelor tale gustative. Această varietate prezintă gustul bogat și și aroma de ciocolată a pudrei de roșcove, creând o gustare dulce adorată de toată lumea. FungiYoBLISS este un răsfăț fără vină care promite momente de încântare în fiecare mușcătură.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Chefi la cuțite, lider de audiență ieri. Diseară, Diana Mureșan, fostă sportivă medaliată care a devenit Chef, intră în audiții
Playtech.ro
Ce obligaţii ai când te opresc poliţiştii de la Rutieră? Actele pe care trebuie să le arăţi
observatornews.ro
Subiectele la matematică, simulare Bacalaureat 2025. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a 12-a
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cursul valutar în 2025. Probleme pentru românii care își țin banii în lei
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Radu Drăgușin, prins în ofsaid prin București! Ce a făcut fundașul lui Tottenham
Playtech.ro
Horoscopul zilei. Armonie în cuplu pentru nativii Berbec, ce îi aşteaptă pe cei în zodia Capricorn
Dailybusiness.ro
Îngrijirea mușcatelor primăvară. Când le poți scoate în balcon sau în grădină
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
SUBIECTE ROMÂNĂ SIMULARE BAC 2025 EDU.RO. Subiectul care a dat bătăi de cap elevilor. Doi profesori corectează fiecare lucrare
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV
Comentarii
  • Daca asta este nivelul cercetarii stiintifice la USAMV, ceva gen master chef nu i de mirare ca s printre ultimele universitati din tara la acest capitol. Bine s fruncea la targuri si concerte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`