Prima pagină » Titlurile zilei » Fundația Ecologică Green, condusă de Cristian Stanciu, l-a dat în judecată pe primarul Iașului. Mihai Chirica: ”E o formă subtilă de a ascunde altceva aici, mai ales că se știe despre legăturile subtile din Primărie” (Exclusiv)
Fundația Ecologică Green, condusă de Cristian Stanciu, l-a dat în judecată pe primarul Iașului. Mihai Chirica: ”E o formă subtilă de a ascunde altceva aici, mai ales că se știe despre legăturile subtile din Primărie” (Exclusiv)

Fundația Ecologică Green, condusă de Cristian Stanciu, l-a dat în judecată pe primarul Iașului. Mihai Chirica: ”E o formă subtilă de a ascunde altceva aici, mai ales că se știe despre legăturile subtile din Primărie” (Exclusiv)

11 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Fundația Ecologică Green, controlată de afaceristul Cristian Stanciu, a decis recent să îl dea în judecată pe primarul municipiului Iași. Reprezentanții FEG le cer magistraților de la Tribunalul Iași să îl oblige pe Mihai Chirica la emiterea unei autorizații de construire la un imobil din centrul orașului.

„S-au făcut modificări ale fațadei acolo care ridică semne de întrebare. Voi sesiza Poliția Locală, ca să verifice situația!”, spune primarul Iașului

Afaceristul Cristian Stanciu a declarat război municipalității ieșene! Fundația controlată de acesta le cere magistraților să-l oblige pe primarul Mihai Chirica să elibereze o autorizație de construire pentru Casa Modei. Astfel, recent, Fundația Ecologică Green (FEG) l-a dat în judecată pe primarul municipiului Iași.

Reprezentanții FEG le cer magistraților de la Tribunalul Iași să îl oblige pe Mihai Chirica la emiterea unei autorizații de construire la un imobil din centrul orașului. Este vorba despre un document ce privește modificarea imobilului denumit popular Casa Modei, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un alt litigiu în care a fost implicată FEG.

FEG a apelat la magistrații ieșeni pentru eliberarea documentului

Astfel, reprezentanții FEG l-au acționat recent în judecată pe primarul municipiului Iași, în persoana lui Mihai Chirica. Fundația controlată de afaceristul și consilierul județean PSD Cristian Stanciu a cerut obligarea edilului-șef al Iașului la eliberarea de urgență a unei autorizații de construire.

„Solicităm obligarea pârâtului la eliberarea autorizației de construire pentru cererea de intrare în legalitate construire planșeu conform procesului-verbal nr. 211 și recompartimentări interioare și lucrări de renovare la etajele 1, 3, 5 și 6, scara de acces la terasa existentă la imobilul Casa Modei, de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 11-12”, au precizat reprezentanții FEG în cererea adresată instanței.

Reclamanții au adăugat că au depus o cerere la Primăria Iași încă din data de 6 mai 2021, dar și toată documentația necesară eliberării documentului amintit.

„Încă din 2019 am făcut demersuri pentru a intra în legalitate. Pe 6 mai 2021 am depus toată documentația și am cerut eliberarea autorizației de construcție. După 3 luni nu am primit niciun răspuns. Am obținut o întrevedere cu inspectorul de zonă, care ne-a cerut completări”, au mai spus cei de la FEG.

Aceștia au adăugat că au depus documentele solicitate în plus de către inspectorul de zonă pe data de 29 iulie 2021, dar că, după 7 luni, nu ar mai fi primit vreun semn.

„Nu putem califica conduita pârâtului decât ca pe un refuz nejustificat și abuziv de a emite un act administrativ”, au încheiat cei de la fundația controlată de afaceristul ieșean Cristian Stanciu.

Primarul Iașului, Mihai Chirica: „Voi sesiza Poliția Locală, ca să verifice situația!”

Pe de altă parte, contactat telefonic ieri de către reporterii cotidianului BZI, primarul Iașului, Mihai Chirica, a precizat că, deocamdată, nu a fost informat cu privire la existența unui astfel de litigiu.

„Nu știu nimic pe această temă, de vreun proces în instanță… Părerea mea personală este că e o formă subtilă de a ascunde altceva aici, mai ales că se știe despre legăturile subtile din Primărie. S-au făcut modificări ale fațadei acolo care ridică semne de întrebare. Voi sesiza Poliția Locală, ca să verifice situația! Totodată, dacă un angajat din Primărie a blocat vreo autorizație, acesta va fi tras la răspundere”, a declarat ieri primarul Iașului, Mihai Chirica.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat faptul că angajații de la Inspectoratul Județean în Construcții Iași i-au cerut afaceristului să intre în legalitate, după ce ar fi construit fără autorizație în interiorul clădirii cunoscută sub denumirea de Casa Modei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024