Prima pagină » Local » Fundația Ecologică Green, a afaceristului Cristian Stanciu, a câștigat un litigiu cu firma lui Vasile Pușcașu! Scandal între Hotelurile Traian și Astoria, din cauza COVID-19!
Fundația Ecologică Green, a afaceristului Cristian Stanciu, a câștigat un litigiu cu firma lui Vasile Pușcașu! Scandal între Hotelurile Traian și Astoria, din cauza COVID-19!

Fundația Ecologică Green, a afaceristului Cristian Stanciu, a câștigat un litigiu cu firma lui Vasile Pușcașu! Scandal între Hotelurile Traian și Astoria, din cauza COVID-19!

16 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Fundația Ecologică Green, condusă de afaceristul Cristian Stanciu, a câștigat un litigiu cu firma lui Vasile Pușcașu! Scandal între Hotelurile Traian și Astoria, izbucnit din cauza COVID-19! Totul a pornit de la calea de acces la cele două hoteluri din centrul Iașului

Fundația Ecologică Green, condusă de afaceristul Cristian Stanciu, a câștigat un litigiu cu firma lui Vasile Pușcașu! Scandal între Hotelurile Traian și Astoria, izbucnit din cauza COVID-19! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale, formulată de Fundația Ecologică Green.

„Instanța admite cererea de emitere a ordonanței președințiale formulată de reclamanta Fundația Ecologică Green Iași, în contradictoriu cu pârâta SC BSR Estate SRL. Obligă pârâta, fără somație și fără trecerea unui termen, la reluarea vremelnică a accesului pentru aprovizionare, salubrizare, evacuare prin curtea carosabilă subterană care deservește Hotelul Astoria și Hotelul Traian, până la soluționarea definitivă a unui alt dosar dintre cele două părți, aflat pe rolul Judecătoriei Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, fiind deja contestată de SC BSR Estate SRL, firma controlată de Vasile Pușcașu.

Scandalul dintre Fundația Ecologică Green și firma lui Vasile Pușcașu a pornit de la COVID-19

Recent, Fundația Ecologică Green (FEG) a acționat în judecată firma BSR Estate SRL. Fundația controlată de Cristi Stanciu le-a solicitat magistraților să dispună obligarea firmei să permită neîngrădit accesul și să nu facă nimic de natură a împiedica trecerea către subsolul Hotelului Astoria.

„Hotelul Traian și Hotelul Astoria au făcut parte inițial dintr-un singur complex. Cele două hoteluri erau gândite să lucreze împreună și aveau și anumite spații comune, respectiv între ele se putea circula, în spate existând o singură curte carosabilă cu două ieșiri. Pe acele ieșiri se făcea salubrizarea, se făcea aprovizionarea și se făcea eliminarea deșeurilor”, au relatat cei de la Fundația Ecologică Green.

Conform acestora, cele două hoteluri au fost vândute la un moment dat, ca urmare a intrării în insolvență a firmei care le deținea. Astfel, cele două hoteluri au fost achiziționate de două companii diferite, una dintre firme fiind cea controlată de Vasile Pușcașu. În ultima perioadă, una dintre unități a devenit hotel COVID-19.

Fundația Ecologică Green spune că, din cauza firmei lui Vasile Pușcașu, nu poate evacua deșeurile de mare risc, în plină pandemie de COVID-19!

Reclamanții de la Fundația Ecologică Green au mai afirmat că au mai multe litigii cu firma controlată de Vasile Pușcașu. Conform acestora, există numeroase litigii legate de utilități.

„A fost amplasată de către Hotelul Traian o ușă metalică în fața ieșirii ușii de la subsol, pe care o și încuie, în acest sens la dosar existând un proces-verbal de constatare. Această situație nu este una tolerabilă. Partea pe care o reprezentăm are co-proprietate pe teren, însă nu are co-proprietate pe curtea carosabilă, care are valoare practic de construcție. Așadar, avem co-proprietate pe terenul care se află sub construcție. În acest sens, am promovat o acțiune pe calea dreptului comun, care se va soluționa pe procedura obișnuită. Însă, între timp, noi suntem împiedicați să funcționăm, întrucât, amplasându-se această ușă, ea reprezintă singura posibilitate de evacuare a gunoiului. Unitatea este hotel COVID-19, fiind de evacuat deșeuri de mare risc. În acest moment, hotelul se află în imposibilitate practică de funcționare”, au mai precizat cei de la Fundația Ecologică Green.

Cei de la Fundația Ecologică Green, nemulțumiți și din cauza problemei generate pentru autorizația de securitate la incendii

Reclamanții de la Fundația Ecologică Green au adăugat că există dovezi indubitabile că acea ușă este închisă.

„Până la soluționarea litigiului de fond este necesar, pe cale de ordonanță, să se permită activitățile normale, care să ducă la utilizarea firească a hotelului. În aceste condiții, sunt îndeplinite condițiile ordonanței președințiale. Nu se poate evacua gunoiul, nu se poate realiza aprovizionarea și nu se poate evacua ceea ce ține de COVID-19. Totodată, planul de evacuare de securitate al hotelului ține cont și de acea ieșire. Autorizația de securitate la incendii ține cont și de acea ieșire, în spate”, au subliniat cei de la Fundația Ecologică Green, care se află într-un conflict deschis cu firma lui Vasile Pușcașu.

Ce au spus în instanță cei de la firma controlată de Vasile Pușcașu

Cei de la firma controlată de Vasile Pușcașu au cerut respingerea acțiunii, ca inadmisibilă.

„Fundația Ecologică Green nu deține niciun spațiu proprietate, nici măcar comună, în subsolul pe unde dorește să treacă pentru a deversa gunoiul menajer. Proprietarul Hotelului Traian a permis accesul neîngrădit a părții reclamante Fundația Ecologică Green prin curtea carosabilă proprietate exclusivă a hotelului, tocmai pentru a se duce gunoiul menajer la acele pubele, care sunt amplasate tot pe proprietatea exclusivă a hotelului ajungându-se a se monta această ușă tot pe proprietatea exclusivă a Hotelului Traian, sub nicio formă pe un spațiu comun sau co-proprietate cu Hotelul Astoria.

Au dispărut numeroase bunuri depozitate pe această proprietate în curtea carosabilă. Este evident faptul că, în acest context, FEG Iași se confruntă cu o situație delicată în privința evacuării deșeurilor menajere, însă nu poate fi imputat Hotelului Traian faptul că FEG a cumpărat o proprietate așa cum este aceasta, și anume cu lipsă de spațiu”, au spus cei de la firma controlată de Vasile Pușcașu.

Aceștia au adăugat că nu li se poate imputa faptul că Hotelul Astoria a încheiat un contract pentru a caza carantinați, fără a avea toate condițiile necesare în acest scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
17 septembrie 2024
17 septembrie 2024