Prima pagină » Actualitate » Fundaţia Bill şi Melinda Gates donează o sumă incredibilă către Iniţiativa de eradicare a poliomielitei

Fundaţia Bill şi Melinda Gates donează o sumă incredibilă către Iniţiativa de eradicare a poliomielitei

17 oct. 2022, 10:10, 1 ,
în Actualitate

Iniţiativa de eradicare a poliomielitei va primi suma de 1.2 miliarde de dolari din partea Fundaţiei Bill şi Melinda Gates. Organizaţia încearcă să elimine virusul poliomielitei până în anul 2026 în Pakistan şi Afganistan, ultimele două ţări endemice.

De altfel, banii vor fi folosiţi pentru a opri apariţia unor noi variante ale virusului. Anunţul a fost făcut, duminică, 16 octombrie, la Summitul Mondial al Sănătăţii de la Berlin.

Iniţiativa de eradicare a poliomielitei este un parteneriat public-privat condus de un grup de guverne naţionale

Fundaţia Bill şi Melinda Gates, donaţie către Iniţiativa de eradicare a poliomielitei

Fundaţia Bill şi Melinda Gates a afirmat duminică, 16 octombrie, într-o declaraţie postată pe site-ul său că a contribuit cu aproape 5 miliarde de dolari la Iniţiativa de eradicare a poliomielitei. Iniţiativa face tot posibilul să integreze campaniile de combatere a poliomielitei în servicii de sănătate mai largi, în timp ce extinde utilizarea noului vaccin oral antipoliomielitic de tip 2.

Totodată, grupul lucrează pentru a face sistemele naţionale de sănătate mai puternice, astfel încât ţările să fie mai bine pregătite pentru viitoarele ameninţări la adresa sănătăţii, se arată în declaraţie.

„Ultimii paşi spre eradicare sunt de departe cei mai dificili. Dar fundaţia noastră rămâne dedicată unui viitor fără poliomielită şi suntem optimişti că îl vom vedea în curând”, a declarat directorul general al fundaţiei, Mark Suzman.

Iniţiativa de eradicare a poliomielitei este un parteneriat public-privat condus de un grup de guverne naţionale, din care fac parte Fundaţia Gates, Rotary Internaţional, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centrele americane pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Comitetul comun pentru vaccinare şi imunizare, a recomandat autorităţilor o campanie rapidă de rapel pentru copiii cu vârste de 1 – 9 ani

Alertă de poliomielită în Londra

Într-un context similar, amintim că Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) a transmis în luna august a acestui an că mare parte a  mostrelor detectate din apele Londrei sunt forma sigură a vaccinului împotriva poliomielitei, dar sunt unele care au suferit mutaţii suficiente pentru a fi periculoase.

Alerta a fost dată pentru prima oară în luna iunie, după ce s-au efectuat o serie de teste la staţia de epurare Beckton, care deserveşte nordul şi estul Londrei. Din acel moment, analizele mai detaliate ale sistemului de canalizare au găsit virusul în mai multe zone. Agenția britanică a mai spus că analiza genetică a probelor sugerează că răspândirea virusului „a depăşit o reţea apropiată de câteva persoane”.

O reuniune a experţilor guvernamentali în vaccinuri, și anume Comitetul comun pentru vaccinare şi imunizare, a recomandat autorităţilor o campanie rapidă de rapel pentru copiii cu vârste de 1 – 9 ani. Aceasta are ca scop reducerea riscului ca un minor să contracteze virusul şi să rămână paralizat şi creşterea nivelului de imunitate, astfel încât virusul să nu se mai răspândească atât de ușor.

„Toţi copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani din Londra trebuie să primească acum o doză de vaccin antipoliomielitic – fie că este vorba de o doză suplimentară de rapel sau doar pentru a se pune la zi cu vaccinările de rutină”, a transmis dr. Vanessa Saliba, epidemiolog consultant la UKHSA.

În aceeaşi ordine de idei, medicul a transmis că riscul pentru majoritatea populaţiei care este vaccinată rămâne „scăzut”, dar a menţionat că este „vital” ca părinţii să se asigure că cei mici sunt complet vaccinaţi.

Din nefericire, o persoană dintr-o 100 sau o persoană dintr-o 1.000 dezvoltă paralizie după ce au contractat poliomielită, majoritatea cazurilor fiind înregistrate la copiii foarte mici.

Cu toate acestea, reiterăm faptul că Fundaţia Bill şi Melinda Gates donează o sumă incredibilă către Iniţiativa de eradicare a poliomielitei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *