Prima pagină » Stiri si curiozitati » Fulgi de drojdie inactivă. Compoziția acesteia și beneficiile oferite de către aceasta pentru organism

Fulgi de drojdie inactivă. Compoziția acesteia și beneficiile oferite de către aceasta pentru organism

28 iul. 2022, 10:26,
în Stiri si curiozitati

Fulgii de drojdie inactivă sunt considerați drept un supliment alimentar util pentru organism. Acesta este un produs unic din multe puncte de vedere. De asemenea, este bine să știi că aceasta nu are nimic de-a face cu drojdia de brutărie cu care suntem obișnuiți.

Din ce este făcută drojdia inactivă? Este o întrebare pe care tot mai multe persoane și-o pun. Aceasta se bazează pe un tip special de drojdie care poartă numele de Saccharomyces ceresiae. Acest tip este supus unui tratament termic. Un astfel de tratament termic o face inactivă și o privează de capacitatea de a fermenta. După decontaminare, drojdia se spală și se usucă în butoaie speciale. Pentru experimentele culinare sau pentru a fi adăugată la vin, acest tip de drojdie nu este potrivit, dar este foarte bun pentru îmbunătățirea și îmbogățirea dietei. În magazine, puteți găsi praf de drojdie inactivă sau fulgi care au un gust interesant, asemănător cu parmezanul.

un bol cu fulgi de drojdie cu o lingura de lemn in el pe o masa

În multe țări europene, drojdia de bere inactivă este folosită ca agent antiviral și antibacterian, împreună cu ginkgo biloba

Fulgi de drojdie inactivă. Componentele utile care se conțin în acest produs

De asemenea, multe persoane se întreabă de ce fulgii sunt atât de utili? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să acordăm atenție compoziției drojdiei nutritive inactive. Acolo putem găsi mai multe ingrediente extrem de bune pentru organism. Printre acestea se numără proteine 55%, aminoacizi, sodiu, calciu, potasiu, fier, zinc, seleniu, mangan și molibden.

De asemenea, o întreagă serie de vitamine B, precum B1, B2, B3, B5, B6, B9 se conțin în acest produs medicinal. De asemenea, printre componentele foarte utile pentru organism este și biotina, antioxidanți beta-glucan, glutation, nucleotide și celuloză.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că există două tipuri de drojdie nutritivă inactivă, compoziția vitaminelor în care poate fi diferită. Drojdia fortificată conțin vitamine adăugate în timpul procesului de fabricație pentru a le spori valoarea nutrițională. O astfel de drojdie poate conține vitamina B12, de exemplu. Pe când cea nefortificat nu conține componente minerale sau vitamine suplimentare.

fulgi de drojdie

Alături de ceaiuri, drojdia detoxifică organismul cu antioxidanți și stopează dezvoltarea proceselor inflamatorii

Care sunt avantajele administrării acestui ingredient deosebit

Drojdia nutritivă este bună pentru tine? Da cu siguranță. Acest răspuns va fi oferit de orice medic nutriționist. Și dovada directă a acestui lucru este compoziția lor bogată. Ca să vă faceți o idee, drojdia inactivă este la fel de bună ca ouăle sau produsele lactate din punct de vedere al conținutului de proteine. De aceea, persoanele care nu consumă proteine ​​animale și care sunt alergice la lactoză pot folosi drojdie nutritivă inactivă pentru a suplimenta proteina din dieta lor.

Cu toate acestea, printre proprietățile benefice ale drojdiei nutritive, este de asemenea necesar să evidențiem faptul că ingredientul întărește apărarea organismului și sistemul imunitar.

De asemenea, drojdia compensează deficitul de proteine ​​din organism și acționează ca o sursă de energie suplimentară. Mai mult decât atât, drojdia întărește și îmbunătățește starea părului, a unghiilor, a pielii și normalizează starea intestinelor.

Alături de ceaiuri, drojdia detoxifică organismul cu antioxidanți și stopează dezvoltarea proceselor inflamatorii. Pentru persoanele care suferă de kilograme în plus, drojdia reduce nivelul de colesterol rău din sânge, având un efect benefic și asupra dezvoltării fetale în timpul sarcinii. Multe femei au observat că drojdia protejează organismul de îmbătrânirea datorită nucleotidelor.

fulgi de drojdie pe o masa

Cu toate acestea, printre proprietățile benefice ale drojdiei nutritive, este de asemenea necesar să evidențiem faptul că ingredientul întărește apărarea organismului și sistemul imunitar

Drojdia inactivă folosită ca agent antiviral și antibacterian

În multe țări europene, drojdia de bere inactivă este folosită ca agent antiviral și antibacterian, împreună cu ginkgo biloba. Însă, este bine să știi că acest remediu are  și o serie de efecte secundare.  În primul rând, aceasta poate produce în disconfort din tractul gastrointestinal atunci când este introdus prea brusc în dietă.

De asemenea, unor persoane acest ingredient poate provoca dureri de cap, migrene și roșeață a pielii. Drojdia nutritivă inactivă nu trebuie utilizată pentru alergii și intoleranță individuală, boli intestinale, hipertensiune arterială și glaucom. În toate cazurile, produsul poate agrava evoluția bolii. Nu trebuie să introduceți suplimentul în dieta persoanelor cu sensibilitate la drojdie.

Trebuie să știi că drojdia nutritivă inactivă poate fi adăugată în alimente ca alternativă la parmezan. Astfel, poți presară peste o salată în loc de sare sau adaugă drojdia la legume, gătește pizza, paste, în general, fă totul la fel cum ai face cu parmezan. Rețineți că acest tip de drojdie are un gust destul de bogat, nu exagerați cu cantitatea adăugată în mâncare.

Fulgii de drojdie inactivă reprezintă un ingredient esențial în dieta keto, care se caracterizează prin alimente cu conținut scăzut de carbohidrați. Cum să folosiți o astfel de drojdie nutritivă într-o dietă keto? Adăugați la sosuri, maioneză, salate de legume, smoothie-uri de legume, plăcinte, zacuscă, supe, inclusiv ca topping, pentru a obține un gust pronunțat de brânză.

un borcan din care cad fulgi de drojdie pe o masa

De asemenea, o întreagă serie de vitamine B, precum B1, B2, B3, B5, B6, B9 se conțin în acest produs medicinal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`