Prima pagină » Culinar » Fulgi de ciocolată pentru ornarea prăjiturilor. Idei spectaculoase pentru decorarea desertului de casă

Fulgi de ciocolată pentru ornarea prăjiturilor. Idei spectaculoase pentru decorarea desertului de casă

06 dec. 2023, 12:50,
în Culinar

Dacă pregătim acasă un desert gustos și rafinat, putem opta pentru fulgi de ciocolată pentru ornarea prăjiturilor. Fulgii de ciocolată albă sau neagră pot fi făcuți de casă, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Când vine vorba de prăjiturile și fursecurile de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Iată câteva idei spectaculoase pentru decorarea desertului de casă.

Fulgi de ciocolată

Când vine vorba de ornarea prăjiturilor sau fursecurilor de casă, ideile sunt nenumărate. Pentru cei care adoră decorurile simple, dar de efect și care să ofere prăjiturii un plus de savoare, ideali sunt fulgii de ciocolată.

O prăjitură cu blat pufos și însiropat și cu cremă fină poate fi decorată cu fulgi de ciocolată neagră sau albă pentru un aspect deosebit. De exemplu, prăjitura Albă ca Zăpada poate fi ornată cu fulgi de cocos, dacă avem în vedere rețeta bunicii, dar la fel de bine o putem decora cu fulgi de ciocolată albă. Totodată, putem opta pentru un decor spectaculos și rafinat de desert. Pe lângă fulgi de ciocolată putem pune și fructe proaspete, frișcă sau o glazură fină. Rețetele sunt diverse, simple, inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Și gustoasa prăjitură negresă poate fi ornată cu fulgi de ciocolată neagră, dar și cu stafide și nucă măcinată. Negresa pufoasă este desertul copilăriei și le va aminti celor de la masă de rețetele savuroase ale bunicii. Fulgii de ciocolată pot fi cumpărați, dar la fel de bine pot fi făcuți acasă, după cea mai simplă rețetă. Deserturile de casă cu cremă de ciocolată ornate în moduri spectaculoase vor fi cu siguranță adorate de cei mari și mici. Fulgii de ciocolată sunt ideali și pentru decorarea torturilor, a fursecurilor fragede sau a unui chec pufos și aromat. Rețetele sunt simple și la îndemâna oricui.

Cum să pregătești acasă niște fulgi de ciocolată fini și gustoși

Dacă vrem să facem acasă niște fulgi de ciocolată pentru a orna prăjituri vom avea nevoie de 40 g de ciocolată neagră sau albă și 1 linguriță de pudră de ștevie.

Se pune ciocolata la topit într-o cratiță apoi se amestecă ușor pentru a deveni fină și a nu se forma cocoloașe. După aceea se adaugă pudra de ștevie și se amestecă din nou în timp ce ciocolata se topește la foc mic.

Se pune ciocolata topită într-un con din hârtie special și se taie vârful apoi se formează fulgii groși de ciocolată. Când sunt gata, se pun fulgii de ciocolată la frigider pentru a se întări apoi se păstrează în pungi vidate și se folosesc la ornarea prăjiturilor.

Cu siguranță vom obține niște deserturi de casă gustoase și cu un aspect deosebit. Prăjiturile de casă ornate cu fulgi de ciocolată sunt delicioase, rafinate și ideale de pregătit la orice ocazie. O prăjitură adorată de mulți dintre noi este Albă ca Zăpada. Aceasta poate fi ornată cu fulgi de cocos și de ciocolată albă. Putem folosi fulgii de ciocolată și pentru a oferi blatului de prăjituri o textură aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024