Prima pagină » Sanatate » Fucidin cremă pentru ce se folosește? Scapă de foliculită aplicând acest medicament topic

Fucidin cremă pentru ce se folosește? Scapă de foliculită aplicând acest medicament topic

11 iul. 2023, 12:13,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane sunt curioase să afle ce conține Fucidin crema și pentru ce se folosește. Acesta este un medicament topic care conține fusidic acid, un antibiotic. Este folosit pentru tratamentul infecțiilor bacteriene ale pielii.

Trebuie să știți că există mai multe forme de prezentare ale medicamentului Fucidin. De exemplu, Fucidin unguent. Este o formulă topică (aplicată pe piele) și este utilizată pentru tratarea infecțiilor bacteriene ale pielii, cum ar fi impetigo (infecție a pielii cauzată de bacterii) și foliculita (inflamație a foliculilor de păr cauzată de bacterii). Iar Fucidin cremă, este, de asemenea, o formulă topică, dar are o bază de cremă mai ușoară în comparație cu unguentul. Este utilizată pentru tratamentul infecțiilor bacteriene ale pielii, inclusiv eczeme infectate și dermatită seboreică.

Fucidin cremă. Pentru ce se folosește și în cazul căror afecțiuni este eficientă?

Fucidin H cremă este un produs care conține fusidic acid, precum și un corticosteroid numit hidrocortizon. Este utilizat pentru tratamentul afecțiunilor inflamatorii ale pielii care prezintă și o infecție bacteriană.

Este important să utilizați Fucidin conform indicațiilor medicului și să respectați instrucțiunile de dozare și durată a tratamentului. De asemenea, informați medicul despre orice alte medicamente pe care le utilizați în prezent și despre eventualele alergii sau reacții adverse anterioare la medicamente.

Crema ajută la tratarea afecțiunii impetigo. Aceasta este o infecție bacteriană superficială a pielii, caracterizată prin apariția de vezicule pline cu puroi care se sparg și formează cruste galbene. În plus, multe femei folosesc crema pentru a scăpa de foliculită, adică inflamația foliculilor de păr, cauzată de infecții bacteriene.

Conform recomandărilor medicilor, crema este eficientă pentru eczeme infectate. În cazul în care o eczemă (inflamație a pielii) existentă devine infectată cu bacterii. Multe persoane folosesc crema pentru dermatită seboreică. O afecțiune a pielii care provoacă mătreață și inflamație a scalpului sau a altor zone bogate în glande sebacee.

În ce situații să nu aplicați remediul pe piele? Recomandările medicilor dermatologi

Fucidin crema poate fi utilizată pentru a trata infecțiile bacteriene secundare ale plăgilor deschise, cum ar fi tăieturi, zgârieturi sau arsuri. Este important să consultați un medic înainte de utilizarea Fucidin cremei și să respectați instrucțiunile acestuia privind doza și durata tratamentului. De asemenea, trebuie să evitați utilizarea cremei pe pielea deteriorată, deschisă sau închisă cu bandaje sau pansamente occlusive, decât în cazul în care medicul vă recomandă altfel.

Există câteva situații în care este recomandat să nu aplicați crema Fucidin pe piele sau să o utilizați cu precauție. Dacă ați avut o reacție alergică sau adversă la fusidic acid, la alte antibiotice sau la oricare dintre componentele cremei Fucidin, trebuie să evitați utilizarea acestui medicament.

Dacă sunteți alergic la oricare dintre excipienții din crema Fucidin, trebuie să informați medicul înainte de a o utiliza. Fucidin crema este eficientă doar împotriva bacteriilor și nu va trata infecții cauzate de virusuri (cum ar fi herpesul) sau ciuperci (cum ar fi candidoza). În astfel de cazuri, aplicarea cremei Fucidin poate agrava situația sau poate duce la apariția altor probleme.

Din moment ce ai aflat Fucidin cremă pentru ce se folosește trebuie să evitați aplicarea acesteia în zona ochilor, deoarece poate provoca iritații și poate afecta vederea. Dacă aveți nevoie de tratament pentru o infecție la nivelul ochilor, consultați un medic oftalmolog. Dacă sunteți o mamă care alăptează, trebuie să informați medicul înainte de a utiliza crema Fucidin, deoarece cantități mici de fusidic acid pot trece în laptele matern. Medicul va evalua beneficiile și riscurile utilizării medicamentului în această situație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *