Prima pagină » Local » „Frunzele de ceai” i-au adus peste 8 ani de pușcărie! Ieșeanul prins cu cea mai mare cantitate de droguri a fost condamnat definitiv!

„Frunzele de ceai” i-au adus peste 8 ani de pușcărie! Ieșeanul prins cu cea mai mare cantitate de droguri a fost condamnat definitiv!

17 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ din Iași a fost condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins ieri apelul formulat de Daniel Podoleanu. Inițial, acesta a fost pedepsit de magistrații de la Tribunalul Județean la 8 ani și 8 luni de pușcărie. Ieșeanul a fost prins cu 25 de kilograme de substanță denumită khat

„Frunzele de ceai” i-au adus unui ieșean o pedeapsă definitivă de peste 8 ani de pușcărie! Ieșeanul prins cu cea mai mare cantitate de droguri nu a avut noroc cu magistrații!
Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Daniel Podoleanu împotriva sentinței emise de Tribunalul Județean în cazul său. Decizia este definitivă. Amintim că, inițial, ieșeanul a fost condamnat la 8 ani și 8 luni de închisoare, pentru acuzațiile de trafic de droguri de risc, de mare risc și introducerea, fără drept, în țară de droguri de risc și de mare risc. De asemenea, magistrații au dispus confiscarea de la individ a cantității de droguri descoperită asupra sa (substanțe vegetale ce conțin cathinone și cathine).

Ieșeanul Daniel Podoleanu, acuzat de procurori de trafic de droguri

Procesul ieșeanului Daniel Podoleanu a început în urmă cu peste un an. Atunci, procurorii DIICOT au dispus trimiterea acestuia în judecată, sub acuzațiile de trafic de droguri de risc, de mare risc și introducerea, fără drept, în țară de droguri de risc și de mare risc. Asta, după ce, pe 15 octombrie 2020, individul a fost încătușat.
Totul a pornit de la o captură-record făcută de anchetatori. Atunci, oamenii legii au descoperit 25 de kilograme de khat, un drog de mare risc. Drogurile proveneau din Nairobi (Kenya). Așadar, pe 13 noiembrie 2019, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a lui Daniel Podoleanu, în vârstă de 41 de ani, pentru comiterea infracțiunilor amintite.

„Pe data de 11 noiembrie 2019, inculpatul D.P. a introdus pe teritoriul României, prin intermediul serviciilor poștale, două colete, expediate din Kenya, în cantitate totală de 25 de kilograme de frunze khat, ce conțineau cathinone, droguri de mare risc, respectiv cathine, droguri de risc. Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de ceai importate din Nairobi (Kenya)”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Drogurile urmau să ajungă în Suedia

Oamenii legii au mai spus că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că drogurile urmau să fie expediate în Suedia, în vederea vânzării. Pe data de 13 noiembrie 2019, Tribunalul Iași a dispus arestarea lui Daniel Podoleanu, pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii DIICOT Iași au mai afirmat că membrii rețelei le procurau din zona orașului Nairobi, iar, mai apoi, le trimiteau în România prin intermediul Poștei. Pachetele erau ambalate cu mare atenție, tocmai pentru a nu atrage atenția. La audieri, individul a susținut că, după ce ajungeau în România, drogurile erau expediate către alte persoane, în Suedia.

Amintim că, în seara zilei de 11 noiembrie 2019, Daniel Podoleanu a fost prins în flagrant. Flagrantul a fost realizat de ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași. Astfel, oamenii legii l-au prins pe individ exact când ridica un colet de la Oficiul Poștal Vamă. Anchetatorii au descoperit că ieșeanul avea o cantitate de 25 de kilograme de droguri. Potrivit specialiștilor, frunzele de khat, originare din Estul Africii, conțin substanțe stimulante cu proprietăți asemănătoare amfetaminelor și pot declanșa psihoze și un comportament agresiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *