Prima pagină » Culinar » Frunze de vie la borcan. Cum să le congelezi și să le pui la murat corect

Frunze de vie la borcan. Cum să le congelezi și să le pui la murat corect

06 iul. 2022, 10:06,
BZI.ro, în Culinar

Dacă îți place să gătești sarmale este bine să-ți pregătești din timp frunze de vie la borcan. Astfel, vei avea propriile tale frunze de struguri, care pot fi pur și simplu congelate sau marinate în borcane. Desigur, cel mai simplu este să îngheți frunzele de struguri. Dar poți merge mai departe și să faci frunze de struguri murate pentru sarmale, pe care le vei putea păstra în borcane în saramură.

Desigur, putem cumpăra frunze de struguri murate pentru sarmale din supermarket. Dar cel mai bine și mai ușor este să te aprovizionezi cu ele din vară și atunci vei avea întotdeauna un borcan sau două de frunze de struguri murate pentru a face sarmale delicioase.

mai multe borcane cu frunze de vita de vie pe o masa

Frunzele proaspete pentru sarmale pot fi fie congelate, fie păstrate ca atare

Frunze de vie la borcan. Cum să le păstrezi proaspete pentru iarnă

Frunzele proaspete pentru sarmale pot fi fie congelate, fie păstrate ca atare. Vom lua în considerare ambele variante. Pentru oricare dintre opțiuni, acestea trebuie spălate, opărite cu apă clocotită și uscate bine, astfel încât să nu rămână nici o picătură de apă pe ele.

Pentru a le îngheța, trebuie să iei 7-10 frunze și să le rulezi într-o rolă strânsă, apoi să le sucești strâns cu folie alimentară, înghețându-le. Rețineți doar că frunza înghețată este fragilă. Pentru a nu o deteriora, este mai bine să o depozitați într-o cameră separată în frigider. Pentru a face acest lucru, pune pur și simplu pachetele cu frunze într-un recipient, închide capacul și astfel acestea vor rămâne mereu în siguranță acolo.

Dacă este necesar, scoate din congelator cantitatea potrivită de mănunchiuri de frunze de struguri și lasă-le pe frigider să se dezghețe. În acest caz, frunzele de struguri vor fi de parcă sunt abia smulse de pe tufișul de viță de vie.

Pentru a pregăti frunzele înghețate de viță de vie taie fiecare frunză fără butași, ștergi-o cu un șervețel înmuiat în apă curentă.  După care pune 10 frunze într-o grămadă uniformă, răsucind strâns în tuburi. Este important ca acestea să fie fixate cu o peliculă ca să nu se întoarcă.

După care pune tuburile pregătite într-un borcan, punându-le la congelator. Înainte de utilizare, pur și simplu transferă o rolă de două sau trei frunze de struguri în frigider din congelator și lasă-le să se dezghețe. Frunzele cu o astfel de dezghețare vor fi ușor de înfășurat și nu se vor rupe.

frunze de vita de vie murate pe o farfurie

Aceasta rețetă de recoltat frunze de struguri pentru sarmale va fi puțin mai complicată decât cea precedentă

Cum să pregătești frunzele înainte de marinadă

Aceasta rețetă de recoltat frunze de struguri pentru sarmale va fi puțin mai complicată decât cea precedentă. De asemenea, va trebui să pui rulourile cu frunze de struguri în borcane sterile, este mai bine să folosești borcane de 700g pentru asta, la fel cum folosești atunci când pregătești morcov în stil coreean pentru iarnă, și să torni peste ele marinadă pregătită. Apoi rulați și păstrați într-un loc răcoros și întunecat timp de cel puțin 1,5 luni. O perioadă asemănătoare trebuie păstrate în cămară și murăturile asortate în oțet.

Pentru a pregăti murătura pentru iarnă vei avea nevoie de frunze de struguri de mărime medie și mare, circa 60 de bucăți. De asemenea, vei avea nevoie de 3 linguri de sare grunjoasă la 1 litru de apă clocotită.

Din moment ce vrei să gătești frunzele pentru iarnă, acestea trebuie adunate. Însă este foarte important să le adunci înainte să stângi strugurii de poamă pentru a pregăti vinul de casă. Ulterior, acestea trebuie puse într-o cratiță mare adâncă sau într-un lighean metalic. Spală frunzele de struguri sub jet de apă. Pune frunzele pe un prosop de bucătărie și lasă-le la uscat.

doua borcane cu frunze de vita de vie pe o masa

Pentru a pregăti murătura pentru iarnă vei avea nevoie de frunze de struguri de mărime medie și mare, circa 60 de bucăți

Sfaturi pentru a obține cele mai fragede rulouri pentru sezonul rece

Peste frunzele spălate anterior se toarnă apă proaspăt fiartă. Lasă frunzele la fiert timp de 5-7 minute. După care ia 7-10 frunze, pune-le pe un prosop de hârtie și usucă-le de apă. Răsucește un teanc de frunze de struguri într-o rolă strânsă. Una sau ambele margini ale ruloului pot fi imediat înfășurate în interior.

Și în această formă, pune toate rulourile într-un borcan steril pregătit. Poți folosi borcane de 700 g. Dacă frunzele tale de struguri sunt prea mari, ia un borcan mai mare, de exemplu de 1000 gr. Un astfel de borcan este folosit și atunci când vrei sa pregătești o salată de gogonele pentru iarnă. Conform rețetei vei putea pune 60 de frunze în 6 rulouri.

Ulterior, se fierbe apa, se toarnă peste frunze de vie la borcan și se țin 5 minute. Apoi repetă ​​acțiunea a doua oară. A treia oară pregătește o saramură din apă clocotită și sare. Și umple frunzele de struguri stivuite cu saramură clocotită până în partea de sus a borcanului, la fel precum atunci când pui la murat gogonelele dulci. Rulează frunzele de struguri la cheie sau cu un capac cu șurub. În această formă, trimite borcanele cu frunze de struguri sub o pătură. Acestea trebuie ținute acolo până când borcanele se răcesc complet. Așteaptă cel puțin 1,5 luni până când frunzele sunt marinate, după care vei putea folosi frunzele pentru a face sarmale.

doua borcane de frunze de vita de vie pe o masa

Pentru a le îngheța, trebuie să iei 7-10 frunze și să le rulezi într-o rolă strânsă

Comentarii
  • sunt depasite retetele acestea.Mai nou se pun in sticle cu gura larga .presate si pur si simplu facute ca niste bilute,iar capacul inchis etans.Fara sare.fara apa.Sunt extraordinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024