Prima pagină » Stiri si curiozitati » Frunze de nuc pentru păr. Trucuri simple pentru o podoabă capilară sănătoasă

Frunze de nuc pentru păr. Trucuri simple pentru o podoabă capilară sănătoasă

19 sept. 2023, 14:39,
în Stiri si curiozitati

Multe femei folosesc frunze de nuc pentru păr. Decoctul din frunze de nuc este recomandat pentru a combate căderea părului, a scăpa de mătreață și a avea un păr strălucitor. Acest remediu naturist de înfrumusețare este benefic și în cazul părului vopsit, menținând culoarea părului mai mult timp. Iată câteva trucuri simple pentru o podoabă capilară sănătoasă.

Frunze de nuc pentru păr

Frunzele de nuc pentru păr stopează căderea părului și menține sănătatea podoabei capilare. Frunzele de nuc au proprietăți antibacteriene, antiinfecțioase și stimulează circulația. Decoctul din aceste frunze hidratează scalpul, elimină mătreața, previne căderea ppruluii și oferă o strălucire aparte.

Se culeg câteva frunze de nuc, se lasă la uscat timp de 2 zile apoi se pun într-nu vas și se toarnă peste ele apă clocotită. Se clătește părul cu zeama din frunze de nuc apoi se învelește podoaba capilară într-un prosop.

Eficientă pentru podoaba apilară este și tinctura de nuc. Se pun 30 g de frunze de nuc uscate în 150 ml de alcool peste care se toarnă 100 ml de apă. Se lasă totul la macerat timp de două săptămâni. Se strecoară zeama din frunze de nuc apoi se lasă la limpezit. Într-un litru de apă se pun 10 picături de tinctură.

După ce se spală părul cu șampon, se clătește cu tincura de nuc, se masează scalpul foarte bine apoi se clătește părul. Acest remediu naturist este eficient și la îndemâna oricui.

Trucuri de înfrumusețare pentru un păr sănătos și strălucitor

Ceaiul de frunze de nuc este benefic pentru femeile care au părul brunet sau șaten. Această licoare din farmacia naturii întreține nuanța închisă a părului. După spălare, se clătește părul foarte bine. Părul va fi mătăsos, drept, iar culoarea părului va fi mult mai intensă. Ceaiul făcut din frunze de nuc este benefic și pentru combaterea scalpului iritat sau a mătreții. Frrunzele de nuc adaugă o nuanță foarte plăcută părului și sunt remediul ideal și pentru menținerea culorii după vopsire.

Decoctul, tinctura sau ceaiul din frunze de nuc fortifică rădăcina părului, elimină celulele moarte acumulate pe scalp și stimulează creșterea părului. Și cojile de nucă pot fi folosite ca nuanțator natural pentru păr. Infuzia din coji de nucă se folosește pentru prima spălare după vopsirea părului, iar tratamentul naturist se poate repeta după două săptămână de la colorarea podoapei capilare.

Pentru a face un elixir naturist cu efecte miraculoase pentru păr putem adăuga în ceaiul de frunze de nuc și câteva frunze de urzică. Zeama rezultată se folosește pentru clătirea părului. Podoaba capilară va fi mătăsoasă, sănătoasă și va crește mult mai rapid. Acest remediu naturist nu este recomandat persoanelor cu părul alb sau blond pentru că va schimba nuanța și nu va acoperi în totalitate firele albe.

Ceaiul din frunze de nuc stimulează creșterea părului, previne căderea și oferă podoabei capilare o strălucire aparte. Părul va fi mătăsos, sănătos și va avea volum. Remediile din farmacia naturii sunt eficiente și la îndemâna oricui. Femeile acordă o importanță deosebită când vine vorba de podoaba capilară și de tratamentele de îngrijire și înfrumusețare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *