Prima pagină » Sanatate » Frunză de varză pentru noduli la sân: Terapie din timpuri străvechi pentru mastopatie

Frunză de varză pentru noduli la sân: Terapie din timpuri străvechi pentru mastopatie

16 iul. 2021, 10:13,
în Sanatate

Multe femei folosesc varza nu doar pentru gătit, ci și ca un remediu naturist pentru tratarea anumitor boli. Una dintre cele mai întâlnite remedii naturiste pentru tratarea nodulilor la sân este folosirea frunzelor de varză.

Nodulii, denumiți medical mastoză fibrochistică, reprezintă țesuturi din interiorul sânilor care au o consistență crescută. Nodulii sunt de două tipuri, maligni (canceroși) și benigni (necanceroși). Din păcate, multe femei se confruntă cu această problemă, mulți noduli fiind benigni.

Cancerul mamar este foarte rar în rândul femeilor cu vârsta de până în 25 de ani. De obicei, acesta apare la femeile care au vârsta de peste de 45 de ani. Apariția acestuia este cauzată, în general, de hormonul sexual feminine, estrogen, la care se adaugă alți facotir precum vârsta, lipsa alăptării, afecțiuni benigne anterioare, deficite imunitare sau tulburări endocrine.

frunze de varză aplicate pentru noduli la sân

Frunză de varză pentru noduli la sân: Conținut bogat de vitamine

Înainte de a apela la remedii natural pentru tratarea nodulilor la sân trebuie să știți exact dacă acesta este diagnosticul. Pentru asta este necesar să consultați un medic.

În ceea ce privește simptomele în cazul apariției nodulilor la sân, de obicei, înainte de menstruație pieptul se umflă, arderea și durerea sunt simțite.

Datorită compoziției sale, varza are proprietăți antiinflamatorii, anti-edematoase și antipiretice. Frunza de varză conține vitaminele P, K, B1, C, B6, K, U; macroelemente (calciu, sodiu, magneziu, fier, iod, cobalt, cupru), volatil, colină, indoli, fibre și lizozim.

În frunzele de varză există anumite substanțe care ajută la tratamentul bolilor de sân, precum indolii, care ajută la reglarea fondului hormonal, reducând efectul estrogenilor asupra glandelor mamare. Vitaminele macro și microelemente ajută la metabolizarea țesutului normalizat în piept. Vitamina U este utilă la neutralizarea substanțelor toxice și nocive care apar atunci când celulele funcționează incorect în piept. Vitaminele A și C se produc ca antioxidanți și nu dau o tumoare benignă pentru a degenera într-o tumoare malignă.

frunze de varză aplicate pentru noduli la sân

Cum se aplică tratamentul cu frunză de varză

Multe femei știu că frunzele de varză sunt folosite pentru bolile de sân, însă puține știu exact cum se procedează în cazul nodulilor la sân.

Pentru tratare este necesar să folosiți o varză care a crescut fără îngrășăminte și alte substanțe chimice. Frunzele superioare trebuie îndepărtate, după care se folsoesc frunzele de la mijlocul verzii.

Frunza de varză se aplică pe un sân sau pe ambii, după care se pune un sutien, pentru a putea păstra contactul dintre sân și frunza de varză și pentru ca sucul de varză să acționeze. Sutienul ar trebui să fie confortabil pentru a nu strânge sânii și pentru a nu reduce eficacitatea procedurii.

Frunzele se aplică la locul inflamației sau la întregul sân. O astfel de compresă poate fi purtată toată ziua sau pe timpul nopții.

frunze de varză aplicate pentru noduli la sân

Rețete naturiste cu frunză de varză pentru noduli la sân

Pe lângă tratamentul obișnuit, există mai multe remedii naturale în care poate fi aplicată frunza de varză pe sân pentru a trata mastopatia.

Frunzele de varză cu miere reprezintă o variantă la îndemână pentru femeile care nu sunt alergice la miere. Pentru asta, pe frunzele se varză se aplică miere caldă, după care se aplică pe sâni. Compresa trebuie ținută cel puțin 8 ore, de aceea este indicat să fie aplicată seara.

O altă variantă este frunza de varză cu kefir. Frunza de varză se zdrobește, după care se amestecă cu chefirul cald. Amestecul se încălzește și se aplică pe o cârpă, pliată în mai multe straturi. Compresa se aplică pe sân timp de 8 ore, însă dat fiind că se usucă repede trebuie schimbată de mai multe ori pe întreaga perioadă. Tratamentul durează o săptămână.

frunze de varză aplicate pentru noduli la sân

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
08 august 2024
08 august 2024