Multe persoane care au cumpărat acest fruct se întreabă dacă kaki se mănâncă cu coajă. Este un fruct cunoscut ca „fructul zeilor” și este originar din China, care se adaptează ușor condițiilor climatice și pe care-l găsim tot mai des în supermarketurile de la noi din țară.
Fructul kaki se numără printre cele mai apreciate chiar și la noi în țară. Se aseamănă cu roșia, dar are un gust dulce-acrișor și conține vitamine și minerale, oferind numeroase beneficii organismului nostru.
Fructul kaki se mănâncă cu coajă
Kaki este un fruct exotic, denumit și „fructul zeilor” datorită gustului, dar și a beneficiilor pe care le oferă organismului. El este de culoare portocaliu și se aseamănă cu roșia. Fructul kaki poate fi găsit în hupermarketuri și trebuie ales astfel încât să fie copt, dar fără porțiuni foarte moi, oricât de mici.
Fructul necopt este foarte greu de mâncat, dacă nu chiar imposibil, din cauză că are o textură foarte uscată și un gust neplăcut. Atunci când este copt, ceea ce îl deosebește de alte fructe este textura cărnoasă, precum și gustul și gustul unic, dulceag.
Pentru că vorbim de fructe de import, mai mult ca sigur aceste fructe sunt stropite. Drept urmare, nu este recomandat să consumi și coaja acestor fructe, chiar dacă le speli foarte bine.
Așadar, primul pas pe care trebuie să îl faci este să tai fructul pe jumătate, iar apoi să îndepărtezi coada exact cum faci atunci când mănânci roșii. De aceea, curăță fructul de coajă, iar apoi îl poți tăia felii ca pe un măr sau îl poți consuma atare.
Coaja nu este toxică pentru organism, în alte țări fructul kaki mâncându-se cu totul, însă pentru a evita orice toxiinfecție din cauza substanțelor cu care este stropit, este ma bine să îndepărtezi coaja. Totodată, este important de reținut că fructul kaki are numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce beneficii are fructul zeilor pentru sănătate
Datorită amestecului puternic de nutrienți pe care îl are fructul kaki, acesta reprezintă o alegere numai bună pentru menținerea sănătății inimii. O dietă bogată în conținut de flavonoide te poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea colesterolului de tip LDL (rău), dar poate scădea și inflamațiile.
Odată ce vei consuma fructul kaki, te vei bucura de substanțe care sunt anti-cancerigene și antioxidanți, care ajută la stimularea capacității organismului de a duce o luptă împotriva radicalilor liberi și totodată îmbunătățește și starea generală de sănătate și protejează corpul de nenumărate boli.
Un alt beneficiu al fructului kaki ține de faptul că stimulează sistemul imunitar, datorită faptului că deține în compoziția sa vitamina C. Are aproximativ 80% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Aceasta poate îmbogăți și producția de globule albe în sânge. Fructul reprezintă și o sursă numai bună de fibre și conține cu până la 20% din necesarul zilnic în doar o singură porție.
Prin intermediul fibrelor, corpul este ajutat să proceseze mai bine alimentele, dar și mai eficient. De asemenea, fructul kaki crește secrețiile de sucuri gastrice și digestive, motiv pentru care simptomele constipației și a diareei, vor deveni din ce în ce mai ușoare.
Persoanele care vor consuma fructul kaki, vor beneficia și de un energizant natural împotriva depresiei și a oboselii. Caloriile din acest fruct constituie zaharuri complexe care contribuie cu adevărat la nivelul de energie furnizat organismului. Kaki nu se mănâncă cu coajă, dat fiind faptul că acesta poate să fie stropit.