Pentru a scăpa de kilogramele trebuie să consumi fructe care scad trigliceridele. Revenirea la greutatea normală cu o dietă specializată este cea mai bună modalitate de a normaliza nivelul trigliceridelor.
Trigliceridele sunt unul dintre indicatorii excesului de greutate și ai unei alimentații eronate. De cele mai multe ori, persoanele care suferă de această problemă duc un mod de viață bogat în grăsimi și în principal zaharuri. Nivelurile ridicate ale trigliceridelor nu trebuie subestimate. Un procent ridicat de grăsime în sânge poate duce la probleme grave și poate dăuna inimii.
Fructe care scad trigliceridele: Rolul acestora în organismul uman
Un nivel ridicat de grăsime în sânge depinde de excesul de greutate, precum și de preferințele alimentare, care ar trebui modificate. Dieta pe care ți-o sugerează nutriționiștii te va ajuta să slăbești treptat și să înveți să mănânci sănătos alegând alimentele cu atenție pentru a preveni tendința de hipertrigliceridemie.
Trigliceridele sunt grăsimi care sunt responsabile în organism în principal de funcționarea rezervelor de energie, prezentate sub formă de rezerve de grăsime situate în stratul subcutanat. Nivelul ideal de trigliceride din sânge variază de la 40 la 170 mg/dL.
Pentru a menține nivelul de trigliceride trebuie să consumi avocado. Acesta este o sursă de nutrienți foarte valoroși, precum și de acizi grași mononesaturați. Studii recente au arătat că consumul unui avocado pe zi poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol cu densitate scăzută la persoanele supraponderale sau obeze.
Nuca de cocos a devenit acum un produs foarte eficient. Cunoaștem deja beneficiile laptelui de cocos, apei de cocos, fulgilor de cocos, uleiului de cocos și făinii de cocos. Unii oameni de știință susțin că nuca de cocos este bună pentru sănătate, dar este și bogată în grăsimi saturate, ajutând la menținerea nivelului de trigliceride.
Care sunt alimentele de care ar trebui să te limitezi atunci când nivelul de trigliceride este mare
Poți consuma orice fruct îți dorești, însă atunci când ai niveluri ridicate de trigliceride în sânge, ar trebui să te limitezi la 2-3 fructe pe zi. La fel este indicat și atunci când suferi de retenție de apă în organism. În acest fel, nu veți obține prea mult zahăr natural care se găsește în fructe care poate fi transformat în trigliceride. Dacă îți plac fructele uscate, amintește-ți că ai voie să consumi o porție mică din acestea. Astfel, este bine să te limitezi la 2 linguri de stafide, 5-7 bucăți de caise uscate sau prune uscate.
Alimentele care trebuie restricționate mai întâi sunt zaharurile simple, care intră rapid în sânge și favorizează producția de trigliceride de ficat. Astfel, nutriționiștii spun că pâinea și pastele trebuie consumate în cantități limitate. Se preferă produsele din făină integrală, care conțin mai multe fibre alimentare, împiedică concentrarea grăsimilor și sunt digerate mult mai lent. De asemenea, este bine să consumi și pâine din făină integrală.
De asemenea, trebuie evitate deserturile cu cremă de patiserie, precum prăjiturile, tartele, produsele de patiserie, înghețata, caramelele, dulcețurile, mierea și băuturile care conțin zahăr. Chiar și fructele bogate în fructoză trebuie evitate. De asemenea, este bine să te reții de la consumul unor fructe exotice, precum și strugurii, smochinele, bananele și curkii.
Astfel, trebuie să consumi doar fructe care scad trigliceridele. Nutriționiștii spun că este permisă folosirea în cantități mici a unor compoturi din fructe fără adaos de zahăr și dulciuri de casă cu o cantitate mică de zahăr.