Prima pagină » Actualitate » Frontex demontează fake news-ul Austriei, țara care a refuzat accesul României în Schengen. Raport migranți
Frontex demontează fake news-ul Austriei, țara care a refuzat accesul României în Schengen. Raport migranți

Frontex demontează fake news-ul Austriei, țara care a refuzat accesul României în Schengen. Raport migranți

13 ian. 2023, 18:40,
în Actualitate

Frontex transmite clar faptul că numărul crescut al migranților în 2022 este cauzat de „filiera balcanică“, adică prin Serbia, nu prin România.

„Austria, care se opune aderării României la spațiul Schengen pe baza unor date false, primește o lovitură puternică prin publicarea unor informații europene oficiale.

Misiunea UE de supraveghere a frontierelor, FRONTEX, scrie negru pe alb că numarul crescut al migranților în 2022 este cauzat de „filiera balcanică”. Adică prin Serbia, nu prin Râmania.

Pe baza acestor date oficiale, România trebuie să ceară oficial Comisiei Europene să someze Austria să-şi revizuiască votul negativ pentru aderarea României la spaţiul Schengen anul acesta.

Uniunea Europeană a crescut în 2022 cu 64% comparativ cu anul precedent, ajungând la cel mai ridicat nivel de după 2016, a anunţat vineri agenţia europeană de supraveghere a frontierelor, Frontex, potrivit AFP”, transmite jurnalistul Radu Tudor.

Frontex anunță că este al doilea an consecutiv cu creştere puternică a numărului de migranți.

„Este al doilea an consecutiv cu o creştere puternică a numărului de intrări ilegale”, a precizat Frontex într-un comunicat, adăugând că sirienii, afganii şi tunisienii reprezintă împreună 47% dintre intrările ilegale din 2022.

Circa 10% dintre intrările ilegale au fost efectuate de femei

Jurnalistul Radu Tudor susține că pe ruta Balcanilor de Vest, au fost înregistrate 145.600 persoane, o creştere cu 136% faţă de anul precedent, iar aproape 13 milioane de refugiaţi ucraineni au intrat în UE, prin graniţele terestre, din Ucraina şi Republica Moldova, dar acest număr nu a fost inclus în statistica Frontex.

„Pe ruta Balcanilor de Vest, au fost înregistrate 145.600 persoane, o creştere cu 136% faţă de anul precedent. Pe ruta Mediteranei Centrale, a doua cea mai folosită, numărul traversărilor a depăşit 100.000, adică o creştere de peste 50%.

Circa 10% dintre intrările ilegale au fost efectuate de femei, iar circa 9%, de minori.

Separat, aproape 13 milioane de refugiaţi ucraineni au intrat în UE, prin graniţele terestre, din Ucraina şi Republica Moldova începând cu 24 februarie, când a izbucnit războiul, şi până la finalul anului trecut. Acest număr nu a fost inclus în statistica Frontex privind intrările ilegale în UE.

„În aceeaşi perioadă, zece milioane de cetăţeni ucraineni ar fi ieşit din UE prin aceleaşi secţiuni de frontieră”, transmite jurnalistul Radu Tudor, pe site-ul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *