Prima pagină » Sanatate » Frisoane după cezariană: Lucruri la care trebuie să te aștepți după ce naști

Frisoane după cezariană: Lucruri la care trebuie să te aștepți după ce naști

10 dec. 2021, 11:04,
în Sanatate

Te confrunți cu frisoane după cezariană? Nu te îngrijora, este perfect normal. În corpul tău se produc schimbări la care nu te-ai fi gândit înainte să naști.

Perioada sarcinii este extraordinară pentru majoritatea femeilor. Te mândrești cu burtica ta și ești într-o formă de zile mari. Însă, după naștere, lucrurile iau o altă întorsătură. Corpul tău se tranformă în totalitate, burta se lasă și apar vergeturile. Eviți să te privești în oglindă și, pe deasupra, treci printr-o furtună de stări. Dar stai linișitită, această perioadă va trece repede. Încearcă să te bucuri cât mai mult de momentele cu micuțul sau micuța ta, pentru că totul va trece într-o clipă și îți va părea rău că nu le-ai acordat mai multă importanță.

Lucruri la care trebuie să te aștepți după ce naști: Frisoane după cezariană și multe altele

Despre aceste lucruri nu îți vorbește nimeni și le afli abia după ce ai născut. Astfel că, noi ți-am pregătit o listă cu probleme, care pot apărea după sarcină. Citește-le cu atenție, pentru a nu putea fi luată prin surprindere.

Chiloți uriași

Poate că nu îți plac, dar trebuie să îi porți. Sunt practici și te ajută mult după naștere. Ai nevoie de chiloți din bumbac, suficient de înalți, cât să acopere cusătura de la cezariană, dacă este cazul. În plus, aceștia trebuie să țină strâns tampoanele pe care le vei folosi cât timp vei elimina lohiile.

Centura post-natală

Da, nu doar chiloți uriași trebuie să porți după naștere, ci și centură post-natală. Aceasta te va ajuta să grăbești procesul de recuperare și să pierzi mai ușor în greutate. Ea îți va ajuta uterul să se retragă mai ușor.

Dureri menstruale insuportabile

Prima oară când îți va veni menstruația după ce ai născut vei simți dureri aproape insuportabile. Vor fi mult mai intense decât înainte. Menstruația va apărea la aproximativ 10 săptămâni după naștere și la 20, dacă alăptezi.

femeie care stă în pat cu dureri de burta

Prima menstruație de după sarcină va aduce cu sine și dureri insuportabile.

Sâni angorjați

După doar două zile de la naștere vei vedea cum în corpul tău se produc niște schimbări. Sânii tăi vor deveni mai mari și mai fermi. De asemenea, vor părea puțin mai fragezi, deoarece produc lapte. Procesul acesta poartă denumirea de angorjare.

Părul îți va cădea

Nu te speria, acest lucru se va petrece doar pentru o scurtă perioadă de timp. Este normal ca părul să îți cadă după naștere, deoarece în timpul perioadei de nouă luni crește cantitatea de estrogen din organism, fapt ce face ca părul să se îndesească. Acest lucru îl ajută să nu mai cadă la fel de mult, dar după naștere își va relua procesul normal.

Frisoane după cezariană

După naștere, te vei confrunta cu multe stări ciudate. Îți va fi extrem de cald, fapt ce te va face să transpiri. De cele mai multe ori, aceste stări aduc cu sine și frisoane. Trec repede, nu te îngrijora.

Hemoroizi

Hemoroizii apar dacă naști natural. Aceștia se manifestă prin mâncărmi în zona anală și chiar prin sângerări sau scurgeri. Trec repede, dacă urmezi un regim alimentar corect.

mama si copilul după naștere

Nașterea prin cezariană vine la pachet cu mai multe probleme.

Dureri la urinare

Te poți confrunta cu dureri la urinare, însă poți fi și una dintre norocoasele care scapă de acest disconfort. Durerile ar trebui să dispară în câteva zile.

Sexul va fi dureros

După naștere, sexul va fi dureros, însă, cu timpul, va trece. Trebuie să ai puțină răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
09 august 2024
09 august 2024