Prima pagină » Culinar » Friptură de rață la ceaun. O mâncare delicioasă pentru mesele în familie

Friptură de rață la ceaun. O mâncare delicioasă pentru mesele în familie

27 dec. 2023, 10:39,
în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un preparat savuros, aromat și fraged, putem face o friptură de rață la ceaun. Aceasta merge de minune la masa de Crăciun sau de Revelion, dar poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu un adevărat deliciu. Iată rețeta cu care vom pregăti o mâncare delicioasă ideală pentru mesele în familie.

Friptură de rață la ceaun

Delicioasa friptură de rață la ceaun este ideală de pregătit la orice masă și la orice ocazie. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Mâncărurile făcute la ceaun sunt fragede, au un plus de savoare și le vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele tradiționale ale bunicii.

Friptura de rață la ceaun este gustoasă și poate fi servită în diferite moduri, fie cu o salată de legume și verdețuri proaspete fie cu o garnitură din cartofi sau cu un sos de roșii cu usturoi. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Pe lângă gustoasa friptură de rață, putem să pregătim pentru cei dragi și o friptură de porc la cuptor. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Pentru iubitorii de preparate culinare rafinate, putem face un escalop de pui cu ciuperci. Acesta este ideal la mesele de sărbătoare în familie alături de alte mâncăruri delicioase. Escalopul de pui cu ciuperci are un aspect deosebit și o aromă aparte și îi va cuceri pe cei de la masă.

Rețeta tradițională pentru un preparat fraged și gustos

Pentru friptura de rață la ceaun vom avea nevoie de o rață, 10 cepe, 2 căpățâni de usturoi, frunze de rozmarin, câteva fire de salvie și de oregano, leuștean, sare, 1 litru de apă.

Se porționează carnea de rață și se spală apoi se pune într-un ceaun. Se toarnă apă să acopere carnea apoi se lasă la fiert timp de 20 de minute cât să se lase grăsimea și să se îndepărteze spuma. După aceea se adaugă ceapa tăiată solzișori, usturoiul tăiat feliuțe, ierburile aromate și se mai lasă la fiert 15 minute apoi se mai adaugă apă.

Se lasă rața la ceaun la fiert la foc mic până se frăgezește carnea foarte bine și scade toată apa apoi se rumenește carnea. Când este gata rața la ceaun, se pune pe un platou și se servește cu câteva felii de pâine de casă și un sos aromat de roșii cu usturoi sau cu o garnitură din cartofi.

Friptura de rață la ceaun este gustoasă, fragedă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Secretul constă în focul potrivit care va face carnea să fie moale, aromată și delicioasă. Friptura de rață poate fi făcută la ceaun, la tigaie sau la cuptor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Friptura este nelipsită de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Friptura de rață este ideală și la masa de Revelion alături de preparate savuroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *