Prima pagină » Culinar » Retete cu carne » Friptura de rata cu vin, la cuptor
Friptura de rata cu vin, la cuptor

Friptura de rata cu vin, la cuptor

25 mai 2011, 14:15,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:1316;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

piept si doua pulpe de rata
sare
enibahar
tarhon
boia de ardei dulce
Delikat
frunze de dafin
ulei
250 ml vin alb demidulce

Mod de preparare:

Se scoate pielea de pe pieptul de rata si se spala bine cu apa rece. Se vor pune bucatile de carne într-un castron, dupa care se vor freca foarte bine cu ulei, sare, Delikat, enibahar, tarhon, boiaua de ardei si frunzele de dafin. Peste toate se va turna 100 ml vin alb demidulce. Se va acoperi totul cu o folie si se va lasa la frigider cam 2-3 ore. Apoi se vor aseza bucatile de carne într-o tava sau vas yena, se va mai turna restul de 150 ml vin si putina apa rece. Se da totul în cuptorul încins aproximativ 100 de minute, stropindu-se carnea din 15 în 15 minute. Dupa vreo 60 de minute, e bine sa scoateti carnea de pui, care va fi gata mult mai devreme, lasând în continuare rata sa se rumeneasca frumos.

Sursa articol si foto: alice-albinutza.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 decembrie 2024
03 decembrie 2024