Prima pagină » Culinar » Friptură de porc la tavă. Sfaturile marilor bucătari pentru un preparat fraged și gustos

Friptură de porc la tavă. Sfaturile marilor bucătari pentru un preparat fraged și gustos

25 oct. 2023, 12:06,
în Culinar

La mesele festive putem să îi surprindem pe invitați cu o friptură de porc la tavă. Pentru a obține o carne suculentă, dar în același timp bine făcută, trebuie să avem în vedere câteva trucuri culinare. Friptura de proc la tavă se face cu vin și usturoi, iar pentru un plus de savoare, se adaugă și câteva condimente și ierburi aromatice. Iată sfaturile marilor bucătari pentru un preparat fraged și gustos.

Friptură de porc la tavă

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat culinar gustos, rafinat și cu un aspect deosebit, putem face o friptură de porc la tavă în sos de vin. Când vine vorba de friptură, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de gustul fiecăruia.

Friptura de porc făcută la tavă are o aromă deosebită și cu siguranță îi va cuceri pe cei de la masă. Pentru acest deliciu avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de condimentele potrivite care să completeze perfect aroma fripturii.

Pentru iubitorii de preparate fine, rafinate și gustoase putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acest deliciu se servește cu câteva felii de pâine de casă sau cu mămăliguță. Daă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o friptură perfectă, trebuie să facem și un sos dulce-acrișor sau o garnitură ușoară și delicioasă.

Friptura de porc la tavă necesită un pic de îndemânare, ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru o friptură de porc la tavă avem nevoie de 4 bucăți de carne de porc, 4 căței de usturoi, 2 linguri de untură de porc, 1 cană de vin alb, rozmarin, oregano, pudră de ardei iute, 2 foi de dafin, sare și piper după gust.

Mai întâi se bate carnea de porc cu ciocanul de șnițele pentru a se frăgezi. După aceea se condimentează carnea cu sare și piper apoi se pun bucățile de carne într-o tavă și se adaugă deasupra untura de porc apoi se toarnă uleiul,vinul și se pun foile de dafin.

Usturoiul se curăță și se zdrobește apoi se împrăștie peste bucățile de carne. Se încinge cuptorul, se învelește tava în folie de aluminiu și se pune la cuptor timp de 45 de minute. După acest timp se scoate tava, se îndepărtează folia apoi se mai pune carnea un pic la cuptor.

Când aproape este gata se mai toarnă un pahar cu vin pentru a oferi fripturii mai multă savoare. Se scoate friptura la tavă și se lasă la răcit ușor. Acest deliciu merge de minune cu o garnitură de cartofi și o salată asortată, dar și cu niște murături gustoase și crocante.

Friptura de porc la tavă necesită mai multă atenție în preparare, dar dacă ținem cont de câteva secrete ale marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Acest preparat este perfect pentru mesele de sărbătoare, pentru o zi aniversară, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm cu o mâncare savuroasă. Rețetele de friptură sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024