Prima pagină » Culinar » Friptură de porc la cuptor fragedă: Rețeta bunicii pentru masa de Revelion

Friptură de porc la cuptor fragedă: Rețeta bunicii pentru masa de Revelion

28 dec. 2021, 10:06, 1 ,
în Culinar

În preajma sărbătorilor, bunica pregătea friptură de porc la cuptor fragedă. Rețeta bunicii pentru friptură este potrivită atât pentru masa de sărbătoare, cât și pentru orice masă. Această friptură la cuptor poate fi pregătită și din carne de pasăre, fiind potrivită pentru cei care nu preferă friptura grasă.

Friptura pregătită din carne fragedă este extrem de potrivită cu orice garnitură. Chiar dacă bunica era o mare gospodină, tot friptura de porc la cuptor îi ieșea cel mai bine. Acest deliciu suprem este baza oricărei mese de sărbătoare, fiind extrem de potrivită și pentru masa de Revelion.

friptura de porc la cuptor frageda intr-o tava

Pentru a obține acel gust de friptură cu mult usturoi, bunica zdrobea bine cățeii de usturoi întregi

Friptură de porc la cuptor fragedă: Ingredientele folosite de bunica

Pentru masa de Revelion, bunica mereu spunea că nu este potrivită carnea de pasărea. După părerea ei, bunica preferă pentru noaptea dintre ani, preparatele din carne de porc. De obicei, bunica folosea pentru pregătirea fripturii de porc, vin alb de casă. Pentru masa din noaptea Anului Nou, bunica avea o rețetă specială pentru pregătirea fripturii de porc la cuptor fragedă.

Pentru a pregăti acest deliciu desăvârșit, bunica avea nevoie de carne de porc aproximativ de un kilogram și jumătate. Carnea folosită de bunica pentru friptură era mușchiulețul, pulpa sau ceafa de porc. Pentru a obține acel gust unic a fripturii ca la bunica, trebuie folosit mult usturoi cam 6 căței. Iar pentru sucul de la friptură, bunica folosea bulion de roșii sau pastă de ardei, diluată cu puțină apă.

Cu siguranță, nelipsit era uleiul, sarea, piperul și boia de ardei dulce și iute. De asemenea, pentru a obține gustul unui sos desăvârșit, bunica folosea și o cană de vin alb sec.

friptura de porc la cuptor frageda intr-o tava

Ulterior, după ce carnea a fost condimentată, bunica așeza bucățile de carne într-o tavă încăpătoare

Friptură de porc ca la bunica: Cum era pregătită carnea pentru deliciul de Sărbătoare

Pentru a obține o friptură de porc ca la bunica, carnea trebuia bătută bine cu o „toporișcă”, la fel ca și în cazul pregătirii unui șnițel de porc. Este important să fie bătută bine, dar nu zdrobită, carnea pentru friptură nu trebuie să fie la fel de subțire ca în cazul unui șnițel.

După ce carnea a fost „frăgezită”, aceasta trebuie condimentată foarte bine cu ingredientele menționate. În cazul în care dorești o aromă mai pătrunzătoare a fripturii, poți folosi și amestec de rozmarin sau oregano. În cazul în care îți place o friptură mai picantă, poți adăuga și fulgi de ardei iute.

Ulterior, după ce carnea a fost condimentată, bunica așeza bucățile de carne într-o tavă încăpătoare, adăugând uleiul sau untura de porc, vinul și câteva foi de dafin. Pentru a obține acel gust de friptură cu mult usturoi, bunica zdrobea bine cățeii de usturoi întregi, cu ajutorul latului cuțitului. Pentru a reuși să ofere o aromă nemaipomenită, cățeii de usturoi erau împrăștiați peste bucățile de carne.

friptura de porc la cuptor frageda intr-o tava

Pentru a pregăti acest deliciu desăvârșit, bunica avea nevoie de carne de porc aproximativ de un kilogram și jumătate

Cum pregătea bunica cea mai bună friptură: Secretele pentru o carne fragedă

Pentru a pregăti friptura, bunica punea tava cu carnea pregătită în cuptorul încins. Bunica nu ținea friptura la copt prea mult timp, 45 de minute erau suficiente ca friptura să iasă perfect coaptă.

În cazul în care, bunica observa că friptura nu este suficient de bine rumenită, bunica o mai punea în cuptorul fierbinte pentru încă 8-10 minute, întorcând carnea. De asemenea, bunica era atentă dacă sosul nu a scăzut prea mult. În cazul în care acesta era prea puțin, bunica mai punea o jumătate de cană cu vin.

Pentru a servi friptura de porc la cuptor fragedă bunica folosea pentru garnitură varza murată la cuptor sau varza pregătită după o rețetă moldovenească. De asemenea, friptura de porc este extrem de bună dacă este servită alături de gogoșari în oțet.

friptura de porc frageda pe o tava

Pentru a pregăti friptura, bunica punea tava cu carnea pregătită în cuptorul încins

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
SURSE: Deficitul ar putea ajunge la 10%, iar creşterea economică va fi sub aşteptări. Guvernul ia în calcul noi taxe, TVA de 21% şi acord cu FMI
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Statul face reguli și la tine în mașină. Codul Rutier 2025 prevede sancțiuni uriașe
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Ion Țiriac a plătit ani de zile o chirie de 2 lei pentru o vilă impetuoasă din București. Miliardarul a recunoscut tot
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO
Comentarii
  • Nu te-ai saturat sa scrii „bunica” de atatea ori?
    M am sarurat de voi astia care scrieti o poveste imaginata numai sa dea bine la ochi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`