Prima pagină » Culinar » Friptură de porc la cuptor cu sos. Un preparat culinar perfect pentru mesele de sărbătoare

Friptură de porc la cuptor cu sos. Un preparat culinar perfect pentru mesele de sărbătoare

22 nov. 2023, 11:39,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare gustoasă, fragedă și aromată, putem face rapid o friptură de porc la cuptor cu sos. Aceasta se face cu ușurință, însă avem nevoie de condimente și ierburi aromate pentru a oferi fripturii un plus de savoare și o textură moale. Iată rețeta cu care vei obține un preparat culinar perfect pentru mesele de sărbătoare.

Friptură de porc la cuptor cu sos

Când vine vorba de gustoasa friptură, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Indiferent de ocazie, friptura este alegerea perfectă. Făcută din carne de porc sau de pui, friptura poate fi gătită la tigaie sau la cuptor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Friptura de porc la cuptor cu sos este savuroasă, fragedă și suculentă, fiind ideală de servit la orice masă. Aceasta poate fi pregătită și la masa de Crăciun alături de alte bucate alese. Friptura de porc la cuptor cu sos merge servită cu o salată asortată sau cu o garnitură cu cartofi.

Pentru a obține la final un preparat delicios trebuie să frăgezim carnea și să pregătim un sos aromat, care să completeze perfect savoarea fripturii de porc. Pentru iubitorii de mâncăruri savuroase și sățioase, putem face și o porție de escalop de pui cu ciuperci. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

Rețeta cu care vei obține o friptură fragedă, aromată și suculentă

Dacă vrem să pregătim o friptură de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi vom avea nevoie de 1 kg de pulpă de porc, 5 căței de usturoi, 60 ml de ulei, 400 g de sos de roșii, jumătate de linguriță de cimbru uscat, sare și piper după gust, 3 foi de dafin.

Mai întâi se pregătește carnea de porc. Se spală, se lasă la scurs apoi se taie felii. Se condimenteazpă fiecare felie cu sare și piper apoi se așază pe rând în tavă, una lângă cealaltă. Se amestecă sosul de roșii cu usturoiul tocat apoi se toarnă peste carnea din tavă.

Se pune și uleiul și cimbrul uscat apoi se toarnă apă cât să acopere carnea pe jumătate. Se pun câteva foi de dafin apoi se mai potrivește gustul cu sare și piper. Se mai completează cu apă și sos de roșii pentru a acoperi carnea apoi se învelește tava cu folie de aluminiu. Se pune carnea la cuptor timp de 15 minute, apoi se scoate, se îndepărtează folia și se pune carnea din nou pentru 45 de minute.

La final, carnea de porc trebuie să fie fragedă, suculentă și moale, dar bine făcută la interior. Când este gata, se scoate friptura din cuptor și se lasă ușor la răcit apoi se servește cu o salată asortată și o garnitură cu cartofi prăjiți, făcuți crocanți.

Friptura de porc la cuptor cu sos de roșii și usturoi este gustoasă, fragedă și ușor de pregătit. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *