Prima pagină » Culinar » Friptură de miel la cuptor cu vin. Rețeta unui preparat fraged și rafinat

Friptură de miel la cuptor cu vin. Rețeta unui preparat fraged și rafinat

23 feb. 2023, 15:00,
BZI.ro, în Culinar

La mesele festive nu trebuie să lipsească o friptură de miel la cuptor cu vin. Pentru a obține la final o friptură fragedă, gustoasă și suculentă trebuie să ținem cont de câteva secrete ale marilor bucătari. Friptura de miel are o aromă aparte, iar dacă adăugăm câteva verdețuri inedite succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta unui preparat fraged și rafinat.

Friptură de miel la cuptor cu vin

Atunci când vrem să pregătim acasă o friptură fragedă, gustoasă și suculentă, ideală est o friptură de miel la cuptor cu vin. Aceasta este ideală la masa de Paști, dar poate fi făcută ori de câte ori vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu. Acest preparat culinar se servește împreună cu un sos aromat pentru friptură.

Pe lângă friptura de miel la cuptor cu vin, putem pregăti pentru cei dragi și o friptură de iepure la cuptor, fragedă, gustoasă și ușoară. Pentru un plus de savoare, putem face și o garnitură pentru friptură, iar la final îi vom cuceri pe toți cei de la masă. Friptura făcută la cuptor cu vin este delicioasă și se potrivește perfect la ceas aniversar alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești acasă o friptură fragedă și gustoasă

Pentru delicioasa friptură de miel la cuptor cu vin vom avea nevoie de 2 kg de spată de miel, o cană cu vin roșu, 100 ml de ulei de măsline, o căpățână de usturoi, o linguriță de turmeric măcinat, o jumătate de linguriță de boia de ardei iute, o linguriță de tarhon uscat, o jumătate de linguriță de ghimbir măcinat și o lingură de sare.

Mai întâi se pregătește carnea de miel. Se spală și se porționează după preferință apoi se lasă la scurs. Se încinge cuptorul și se pregătește tava în care vom pune friptura. Se amestecă toate condimentele și se pun în tava unsă cu puțin ulei. Se unge carnea de miel cu ulei de măsline apoi o punem în tavă și o tăvălim prin condimente.

Se toarnă restul de ulei și vinul apoi se așază carnea astfel încât să fie distribuită pe toată tava. Peste carnea de miel se adaugă usturoiul tocat mărunt apoi se pune carnea la cuptor 2 ore, timp în care se scoate tava de câteva ori și se rotește pentru ca delicioasa carne de miel să se frăgezească uniform. Când este gata, se scoate friptura de la cuptor și se lasă ușor la răcit apoi se servește împreună cu o salată, cu un sos aromat sau cu o garnitură savuroasă. Cu siguranță acest deliciu va fi apreciat de toți cei de la masă.

Friptura de miel la cuptor cu vin este gustoasă, aromată și ideală la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare savuroasă, rafinată și fragedă. Când vine vorba de friptura făcută la cuptor, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru a oferi fripturii de miel un gust aparte, trebuie să folosim condimente aromate și cu siguranță vom obține un preparat irezistibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *