Prima pagină » Culinar » Friptură de iepure la cuptor. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un preparat gustos și rafinat

Friptură de iepure la cuptor. Cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un preparat gustos și rafinat

10 feb. 2023, 13:12,
BZI.ro, în Culinar

Atunci când organizăm o masă festivă, putem pregăti o delicioasă friptură de iepure la cuptor. Aceasta are o aromă aparte, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom transforma friptura de iepure într-un adevărat deliciu. Iată cum să îi surprinzi pe cei de la masă cu un preparat gustos și rafinat.

Friptură de iepure la cuptor

Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat savuros, aromat și suculent, putem face o friptură de iepure la cuptor. Aceasta necesită mai mult timp de pregătire, însă la final rezultatul va fi unul pe măsură. Friptura de iepure este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Friptura de iepure la cuptor este ideală la mesele de sărbătoare împreună cu alte bucate alese, dar poate fi făcută la fel de bine și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pentru delicioasa friptură trebuie să pregătim și o garnitură savuroasă care să completeze perfect aroma preparatului.

Pentru iubitorii de mâncăruri din carne pregătite la cuptor ideală este o ruladă de pui la cuptor, gustoasă și cu un aspect deosebit. Aceasta poate fi servită și la ceas de sărbătoare împreună cu alte delicii din carne. Friptura de iepure se servește cu o salată asortată sau cu o garnitură cu legume delicioasă și aromată.

Rețeta cu care vei pregăti o friptură fragedă și suculentă

Pentru savuroasa friptură de iepure la cuptor vom avea nevoie de un iepure, 500 g de cartofi, 200 g de morcovi, 150 g de ciuperci champignon, 4 linguri de ulei de măsline, 25 g de usturoi, 150 ml de vin alb, 5 g de rozmarin, sare și piper după gust.

Se pregătește mai întâi carnea de iepure. Iepurele se lasă întreg, nu se mărunțește carnea, se spală foarte bine, se scot măruntaiele și se lasă la scurs. După aceea se curăță usturoiul și se taie în fâșii pe lungime. Ulterior se spală și se curăță cartofii și morcovii, apoi se taie în rondele potrivite împreună cu ciupercile champignon.

Într-un bol mare se amestecă usturoiul, morcovii și cartofii împreună cu 2 lingurițe de ulei de măsline, sare și piper după gust. Într-o tavă unsă cu ulei se așază orizontal iepurele apoi se pun legumele tăiate în jurul iepurelui. Se toarnă vinul sec în tavă peste carnea de iepure apoi se pune rozmarinul. Se acoperă tava cu o folie de aluminiu și se pune la cuptor timp de 50 de minute.

După cele 50 de minute se îndepărtează folia cu care am acoperit carnea apoi se mai lasă la rumenit carnea la cuptor timp de 15 minute. La final se scoate tava și se lasă carnea la răcit. Se decorează cu felii de lămâie pentru a oferi preparatului un aspect deosebit. Delicioasa friptură de iepure făcută la cuptor se servește cu legumele din tavă și cu o salată asortată.

La mesele festive putem pregăti o friptură de iepure la cuptor gustoasă, fragedă și suculentă. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *