Prima pagină » Culinar » Friptură de iepure la ceaun cu vin roșu. Un adevărat deliciu pentru orice ocazie

Friptură de iepure la ceaun cu vin roșu. Un adevărat deliciu pentru orice ocazie

03 ian. 2024, 09:13,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti o friptură de iepure la ceaun cu vin roșu. Acest preparat culinar este rafinat, gustos, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești acasă un adevărat deliciu pentru orice ocazie.

Friptură de iepure la ceaun cu vin roșu

Când vine vorba de gustoasa friptură făcută acasă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Friptura poate fi făcută la tigaie, la cuptor sau la ceaun. Pe placul multora dintre noi este friptura de iepure.

Aceasta poate fi făcută la ceaun cu vin roșu, iar gustul va fi irezistibil. Delicioasa friptură de iepure este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie, alături de alte preparate rafinate. Mâncărurile cu carne de iepure sunt ușoare, sățioase și sănătoase.

Pe lângă friptura de iepure la ceaun cu vin roșu putem face și o friptură de porc fragedă și suculentă. Aceasta merge de minune cu o garnitură din cartofi sau cu o salată de legume și verdețuri proaspete. Friptura de iepure este savuroasă și poate fi gătită în diferite moduri. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Rețeta cu care vei pregăti la tine în bucătărie o mâncare ca la restaurant

Pentru o friptură de iepure la ceaun cu vin roșu vom avea nevoie de carne de iepure, 3 ardei, 3 cepe, busuioc proaspăt, cimbru, 500 g de ciuperci champignon, foi de dafin, 150 g de măsline, 1 păstârnac, sare, tarhon, 200 ml de vin roșu, 1 lingură de zahăr, oregano, boabe de piper, 4 morcovi și 2 roșii.

Mai întâi se spală carnea de iepure, se porționează și se lasă la scurs. Într-un ceaun se pune un pic de ulei la încins apoi se adaugă carnea de iepure la rumenit ușor. Morcovii, păstârnacul, ceapa, ardeii se curăță și se taie felii.

Ciupercile se curăță, se spală și se taie în jumătate. După ce carnea de iepure începe să fiarbă ușor, se pun și legumele să se călească ușor în ceaun. După aceea se adaugă condimentele și se lasă carnea la foc timp de 40 de minute.

Roșiile se dau prin blender împreună cu o lingură de zahăr tos. Se toarnă vinul și sosul de roșii peste carnea din ceaun și se mai ține carnea la foc mic încă 15 minute. Când este gata, se scoate carnea de iepure din ceaun, se așază pe un platou și se pun legumele fierte lângă carne apoi se toarnă un pic de sos de vin roșu deasupra și se presară cimbru și busuioc.

Friptura de iepure la ceaun este fragedă, aromată și ideală de servit la orice masă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Carnea de iepure este ușoară, sănătoasă și se prepară după cele mai gustoase și simple rețete. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final vom obține un adevărat deliciu. Friptura de iepure merge servită cu un sos dulce-acrișor sau cu garnituri savuroase. O porție de cartofi sau o salată de legume și verdețuri vor completa perfect aroma fripturii de iepure gătită la ceaun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024