Ingrediente:
900 gr piept sau pulpe de pui, fara os si fara piele
2 linguite de sare kosher
1 lingurita jumatate de paprika dulce
2 lingurite paprika afumata
4 lingurite zahar
230 gr sos pentru barbecue
2-3 felii de bacon crud, taiat bucatele
Mod de preparare:
Taie carne in bucatele, apoi pune-o intr-un bol si potriveste-o de sare. Acoper-o cu folie alimentara si bag-o in frigider pentru cel putin 30 de minute (ideal este o ora). Intre timp incinge grillul.
Scoate carnea, sterge-o cu niste prosoape absorbante de bcuatarie. Amesteca paprika cu zaharul. Pune baconul in robot si mixeaza in jur de 30-45 de secunde, pana obtii o pasta cremoasa. Pune baconul si mixul cu paprika peste carne. Omogenizeaza. Infige bucatelele de carne in betisoare de frigarui si pune-le pe grill. Frige-le in jur de 6-7 minute, pe ambele parti. Unge-le apoi cu sosul pentru barbecue si mai tine-le pe grill inca vreo 2 minute.
Inainte de a le servi, lasa-le deoparte cam 5 minute, sa se patrunda.