Prima pagină » Culinar » Frigărui de pui la cuptor. O rețetă delicioasă pe placul tuturor

Frigărui de pui la cuptor. O rețetă delicioasă pe placul tuturor

13 dec. 2023, 09:33,
în Culinar

La mesele de sărbătoare în familie și nu numai putem pregăti niște frigărui de pui la cuptor. Frigăruii merg serviți la zi festivă, dar și ori de câte ore vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat gustos, aromat și crocant. Iată o rețetă delicioasă pe placul tuturor.

Frigărui de pui la cuptor

Frigăruii de pui la cuptor sunt savuroși, se fac rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Putem folosi și legume la pregătirea frigăruilor pentru un plus de savoare. Acest deliciu culinar este ideal de pregătit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm cu o mâncare gustoasă.

Pe lângă niște frigărui de pui la cuptor putem pregăti și niște chiftele de porc gustoase. Pentru a obține la final niște chiftele pufoase și aromate carnea trebuie să fie bine condimentată și frământată. La chiftele putem pune și un cartof ras, miez de pâine înmuiat în lapte și pătrunjel proaspăt tocat. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

La fel de bine îi putem răsfăța pe cei de la masă cu o scăriță de porc cu varză. Acest fel de mâncare este ideal pentru cei care adoră preparatele culinare tradiționale, făcute după rețeta bunicii. Frigăruii merg de minune la mesele în familie alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești acasă un adevărat deliciu culinar

Pentru 7 frigărui vom avea nevoie de 7 bețe de frigărui, un piept de pui dezosat, 14 ciuperci champignon, 1 ardei kapia, 1 ardei galben, 1 ceapă roșie, 1 dovlecel, 14 roșii cherry, 2 cârnați afumați, 7 frunze de dafin, 1 cartof, ulei, vin alb, sare și piper.

Se pregătesc toate ingredientele pentru frigărui. Se spală carnea și se taie cubulețe apoi se condimentează și se dă prin ulei. După aceea se taie cârnăciorii felii. Dovlecelul și cartoful se curăță de coajă și se taie în felii.

Roșiile cherry se lasă întregi, iar ardeiul se taie sub forma unor pătrate. Ciupercile se curăță și ele și se îndepărtează piciorușele. Se începe asamblarea frigăruilor. Se pune în bățul de frigărui o bucată de ciupercuță apoi o bucată de piept de pui, una de ardei, de ceapă roșie, iar o bucată de piept de pui, apoi o bucată de dovlecel, o roșie și o felie de cârnaț afumat, iar după aceea mai punem o felie de cartof, o ciupercuță, o bucată de carne și una de dovlecel. Se pun frigăruii la cuptor și se tropesc cu vin și se lasă până când carnea și legumele se coc și devin fragede și aromate.

La final, vom obține un deliciu culinar pe placul tuturor celor de la masă. Gustoșii frigărui de pui la cuptor sunt ideali de pregătit la orice masă și la orice ocazie. Aceștia se fac ușor, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Frigăruii pot fi făcuți cu carne de pasăre sau de porc, însă trebuie să frăgezim carnea foarte bine. Pentru a oferi un plus de savoare preparatului, putem servi frigăruii cu carne de pui și legume împreună cu un sos de roșii și usturoi. Frigăruii merg și cu o salată asortată cu legume și verdețuri proaspete. Cu siguranță, acest fel de mâncare va fi apreciat de toți cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`