Dacă vrem să aducem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem face niște frigănele dulci. Acestea sunt delicioase, merg de minune la micul dejun și avem nevoie doar de câteva ingrediente și de un strop de imaginație. Iată rețeta pentru un desert crocant și aromat, gata în doar câteva minute.
Frigănele dulci
Când vine vorba de delicioasele frigănele dulci, rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Acest desert crocant se face rapid, cu puține ingrediente și un strop de imaginație. Rețeta frigănelelor nu este una românească, ci este inspirată din bucătăria franțuzească.
Frigănelele pot fi făcute dulci sau pregătite pentru un mic dejun simplu, sățios și gustos. Dacă vrem să pregătim niște frigănele dulci, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat.
Pentru iubitorii de deserturi rapide și delicioase ideale sunt niște clătite proteice cu ovăz și banane. Acestea sunt sățioase și pe placul multora dintre noi. Clătitele proteice sunt recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Pentru câteva clătite proteice cu ovăz vom avea nevoie de 3 ouă, 50 g de fulgi de ovăz, 2 linguri de miere, 100 ml de lapte și 2 banane. Clătitele proteice cu ovăz sunt ideale de servit la micul dejun. Rețeta este simplă, gustoasă, sănătoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
La fel de bine putem face ca desert niște gogoși pufoase cu lingura. Gogoșile pregătite după rețeta veche a bunicii îi vor cuceri pe cei de la masă. Gogoșile pot fi făcute simple, cu iaurt, cu lapte și pudrate cu zahăr vanilat, dar la fel de bine pot fi făcute cu dulceață sau cu ciocolată, după preferințe. Pentru ca gogoșile să iasă pufoase și aromate, se pune în aluat iaurt. Frigănelele dulci sunt ideal de servit la orice masă și la orice ocazie, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom răsfăța papilele gustative.
Rețeta unui desert de casă crocant și gustos
Pentru câteva frigănele dulci vom avea nevoie de 10 felii de pâine albă, 3 ouă, 1 praf de sare, 50 g de zahăr, un vârf de cuțit de scorțișoară, 350 ml de lapte și ulei pentru prăjit.
Într-un bol se amestecă ouăle împreună cu sarea, zahărul și scorțișoara. După ce s-au omogenizat aceste ingrediente, se adaugă laptele. Se pune într-o tigaie uleiul la încins apoi se scufundă pe rând feliile de pâine în compoziția pregătită apoi se așază feliile de pâine în tigaie, câte încap. Se rumenesc frigănelele pe ambele părți.
Se scot frigănelele pe prosoape de hârtie pentru a se scurge de ulei și se pudrează cu zahăr vanilat apoi se servesc calde. Cu siguranță acest desert simplu, gustos și sățios, făcut după rețeta bunicii, va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă.
Frigănelele sunt delicioase, aromate și le vor aminti celor dragi de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Acest desert crocant se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.