Prima pagină » Sanatate » Frica de RMN: Cum te pregătești de acest examen dacă suferi de claustrofobie

Frica de RMN: Cum te pregătești de acest examen dacă suferi de claustrofobie

30 nov. 2021, 14:17,
în Sanatate

Frica de RMN trebuie depășită, doar așa vei reuși să depistezi leziunile nervoase și să scapi de amețeli și dureri de cap. Această investigație este una dintre cele mai precise metode pentru depistarea unor afecțiuni care îți poate afecta sistemul nervos.

Nu trebuie să-ți fie frică de RMN, din moment ce observi că miști cu greu o mână sau un picior sau ai vederea încețoșată ar trebuie să mergi de urgență la un centru medical pentru a efectua o rezonanță magnetică nucleară. Aparatul în forma unui tub poate scana în detaliu diferite regiuni ale corpului, precum capul, coloana, ficatul sau căile biliare.

aparat de rezonanta magnetica nucleara

Avantajul acestui control este că rezultatele sunt gata foarte rapid

Frica de RMN: Cum pot trece acest control persoanele care suferă de claustrofobie

Există persoane care suferă de claustrofobie și le este frică de RMN. Pentru a reuși să efectueze acest control, persoanele și copiii care au frică de spațiile închise pot trece acest control purtând o proteză medicală. Există și aparate „deschise” care sunt recomandate pentru controlul copiilor.

Este important să respecți câteva reguli simple înainte de investigație. De cele mai multe ori, medicul sau asistenta îți face instructajul pentru a depăși frica și emoțiile simțite înainte de examen. De obicei, ți se arată aparatul și camera în care vei fi introdus, o să ți se ofere toate informațiile necesare despre zgomotul deosebit pe care acesta îl emite. De asemenea, vei completa un chestionar referitor la istoricul medical. În cazul în care porți o proteză auditivă ori alte dispozitive medicale trebuie să informezi medicul sau asistenta.

Înainte de a efectua controlul trebuie să semnezi un document prin care îți dai acordul asupra investigației. Ulterior, vei fi condus într-o cameră unde vei lăsa o parte din haine și telefonul mobil.

medic care verifica rezultatele de la rmn a unui pacient

Un examen cu RMN durează între 10 și 30 de minute

Cât durează examenul RMN?

Un examen cu RMN durează între 10 și 30 de minute. Este foarte important să stai nemișcat în timp ce te afli în interiorul aparatului, astfel încât medicii să poată obține imagini cât mai clare. Pentru persoanele care suferă de claustrofobie și le este frică de RMN pot trece examenul cu ajutorul unui aparat „deschis”. Acest tip de RMN oferă posibilitatea de a comunica printr-o stație cu medicii.

Pentru persoanele foarte fricoase există posibilitatea ca asistenta să stea alături de pacient în cameră pe parcursul examinării. Este important să știi că la RMN, câmpul magnetic nu este foarte puternic, de aceea este recomandat și copiilor. În cazul copiilor fricoși există inclusiv varianta de a li se face anestezie.

aparat de rezonanta magnetica nucleara

Pentru persoanele foarte fricoase există posibilitatea ca asistenta să stea alături de pacient în cameră pe parcursul examinării

Avantajul acestui control este că rezultatele sunt gata foarte rapid. În doar două ore primești un plic, în care se află un CD și o hârtie pe care va fi precizat diagnosticul. Conform specialiștilor, acest examen nu iradiază organismul, de asemenea, poate fi efectuat și de pacienții cu afecțiuni oncologice. Cel mai mare dezavantaj al acestui examen este faptul că aparatul nu poate investiga inima.

Pentru a reuși să obții un diagnostic cât mai clar este important să-ți învingi frica de RMN. Pare înfricoșător, însă doar pare. În realitate este un examen care nu provoacă durere și acele 30 de minute se scurg foarte rapid.

aparat de rezonanta magnetica nucleara

Există persoane care suferă de claustrofobie și le este frică de RMN

Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
redactia.ro
Cine e Albert NBN, trapperul cu 6 clase care a înjurat România la Beach, Please. Concertul său a scandalizat întreaga țară
Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
a1.ro
Ce a putut să facă un bucureștean din Sectorul 5, fără pic de reținere, chiar în balcon! Un vecin nervos a dezvăluit totul
Playtech.ro
Brigitte Macron, divorţ de preşedintele Franţei, după întâlnirea cu Kate Middleton. Semnele care au prevăzut finalul
observatornews.ro
PSD forţează impozitarea progresivă în Pachetul 2. Câţi bani ar pierde românii cu salarii peste 10.000 de lei
Playsport.ro
Toate restricțiile medicale ale șoferilor, notate pe permisul de conducere. Noutăţi în Codul Rutier de care trebuie să ai habar
Evz.ro
Tinerii din România, chemați de MapN la arme. „Trebuie să fim pregătiți”
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Simona Halep a încălcat regulile familiei și a trecut un prag interzis în cultura machedonilor
Playtech.ro
Ai voie să tractezi pe autostradă o altă mașină? Ce spune legea și ce riscuri implică
Dailybusiness.ro
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
RomaniaTV
Salarii tăiate, care este noua limită stabilită de Guvern pentru aceşti funcţionari
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Imagini COLOSALE de la nunta anului în România. Cine sunt miliardarii care şi-au unit fastuos destinele
redactia.ro
Imagini de coșmar! Un tânăr grav rănit la Beach Please după ce a fost împins în public chiar de artistul lui preferat
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 iulie 2025
17 iulie 2025
Articole similare