Prima pagină » Local » Frica de doctor l-a adus în scaunul cu rotile. A ajuns de urgență la spital, dar era prea târziu. Medicii au fost obligați să-i amputeze un picior – FOTO

Frica de doctor l-a adus în scaunul cu rotile. A ajuns de urgență la spital, dar era prea târziu. Medicii au fost obligați să-i amputeze un picior – FOTO

28 feb. 2024, 02:00, 1 ,
Cristina Doroftei, în Local

Ioan Corlată, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a ajuns la capătul puterilor după ce piciorul stâng i-a fost amputat. Acesta nu a fost niciodată la medic, de frică, din acest motiv nici nu știa că suferă de diabet. Constantin Lazăr, fiul său, a fost cel care a observat că ceva nu este în regulă și l-a obligat să meargă la spital

În prezent, bărbatul are nevoie de ajutor pentru a-și achiziționa o proteză. Aceasta ajunge la suma de 3.500 de euro, iar pentru Ioan Corlată este prea mult. La vârsta de 50 de ani, s-a trezit că nu mai are nimic, a muncit cu ziua, a fost cioban și niciodată nu a avut contract de muncă.

Bărbatul are nevoie de 3.500 de euro pentru o proteză care să-i înlocuiască piciorul  amputat

Atât el, cât și soția trăiesc la limită, dintr-un salariu mic ce abia le ajunge pentru strictul necesar. Suferința bărbatului care și-a pierdut piciorul este greu de descris, în special pentru că se simte neajutorat.

„Pentru tata a fost un șoc, l-am adus la spital mai mult cu forța pentru că i-a fost frică. Eu am observat că ceva nu este bine, că la picior, mai exact la unghii, avea sânge. El nici măcar nu a știut că suferă de diabet, la spital a aflat și, prin urmare, i-au tăiat piciorul. El, inițial, nu a vrut, dar am încercat să-i spun că, dacă nu face acest lucru, nu va mai apuca ziua de mâine, chiar dacă nu are un picior, măcar ne este aproape.

Este foarte greu pentru el, pentru că este un om harnic, el se ocupa de toată grădina, și acum se observă că nu mai poate. El nu este asigurat, nu are pensie pentru că a fost cioban și a mai lucrat cu ziua și, în momentul de față, atât mama, cât și tata se descurcă dintr-un salariu de 1.900 de lei. Le este foarte greu pentru că abia reușesc să fie la zi cu facturile. Tata nu are posibilități să-și cumpere o proteză, aceasta costă aproximativ 3.500 de euro. Are vârsta de 50 de ani și această proteză l-ar ajuta foarte mult”, a mărturisit Constantin Lazăr, fiul bărbatului al cărui picior a fost amputat.

Ioan Corlată trece prin momente greu de imaginat

Singura dorință pe care bărbatul o mai are este să meargă și să muncească din nou, pentru că suferă când vede că grădina lui arată în ultimul hal și nu mai are puterea să o îngrijească.

„El s-a ocupat cu tot ce ține curte și grădină, trăiau mai mult din ceea ce cultivau. Tata suferă foarte mult, în primul rând, pentru că și-a pierdut piciorul, dar și pentru că nu mai poate să muncească. El a muncit toată viața, dar degeaba, pentru că acum are nevoie de ajutor. Este vorba despre o sumă prea mare pentru el. Își dorește această proteză pentru ca viața lui să revină într-un fel la normal”, adaugă Constantin Lazăr.

Din acest motiv, cei care au posibilitatea să-l ajute pe bărbatul care și-a pierdut piciorul din cauza diabetului pot să doneze în contul următor -RO86BTRLRONCRT0CF4976101, titular – Oprea Irina, soția lui Ioan Corlată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *