Prima pagină » National » Fraudă electorală la USR, sau cel puţin aşa susţin zeci de membri într-o scrisoare deschisă
Fraudă electorală la USR, sau cel puţin aşa susţin zeci de membri într-o scrisoare deschisă

Fraudă electorală la USR, sau cel puţin aşa susţin zeci de membri într-o scrisoare deschisă

22 feb. 2022, 14:58,
în National

Zeci de membri susţin că s-a înregistrat o fraudă electorală la USR. Aceștia au semnat o scrisoare deschisă către Biroul Național al formaţiunii politice. În scrisoare se lansează mai multe acuzații la adresa conducerii formată din Dan Barna, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Membri din Diaspora consideră că plecarea lui Dacian Cioloș este inoportună și că decizia președintelui de a demisiona  reprezintă un semnal că partidul s-a îndepărtat de valorile inițiale.

Au fost înregistrate sute de demisii în partid după plecarea lui Dacian Cioloș și preluarea președinției de către Cătălin Drulă. Purtătorul de cuvânt al partidului a declarat că nicio persoană care deține o funcție politică din partid nu și-a depus demisia.

Fraudă electorală la USR, este acuzația făcută de zeci de membri

În scrisoarea deschisă adoptată de către membrii USR se arată faptul că #echipaBarna a câștigat procesul electoral în mod ilegal. Concret, membrii vorbesc despre o fraudă electorală la USR și din aceste considerente îi acuză pe Dan Barna, Cătălin Drulă sau Cristian Ghinea că au exclus, în mod ilegal o treime din membrii cu drept de vot și că au folosit adrese de e-mail fictive pentru a bloca orice anchetă care ar fi putut să elimine suspiciunile susţinute mai sus.

„Ultimele alegeri interne din partid au arătat determinarea grupului Barna-Ghinea-Drulă de a acapara partidul prin orice mijloace, imorale și chiar ilegale: excluderea de la vot a unei treimi din membrii cu drept de vot, folosirea de adrese de e-mail fictive, blocarea oricărei anchete capabile să elimine suspiciunile de fraudă, instalarea la conducerea filialei doar a membrilor obedienți puterii, desfășurarea unei politici de intimidare, de disuadare și de excludere a opozanților, folosirea cenzurii și acaparării canalelor comunicaționale ale partidului”, se arată în scrisoarea deschisă a USR Diaspora, publicată de Presshub.ro.

Aceștia au mai povestit faptul că actuala conducere a partidului încearcă să diminueze amploarea demisiilor din partid și că demisionarii nu sunt nici pe departe mai puțin implicati în viața politică sau că sunt descurajați de greutățile unei asumări consecutive.

Parlamentarii USR din Diasporă îşi urmăresc propriile interese

În continuarea scrisorii, semnatarii acesteia vorbesc despre mai multe jocuri politice făcute de Dan Barna și despre faptul că parlamentarii impuşi de Barna în Diasporă îşi urmăresc propriile interese. Cei 79 de membri care au semnat scrisoarea au mai povestit faptul că și guvernarea USR a fost extrem de dezamăgitoare și că au lipsit aproape în totalitate iniţiativele legislative.

Cea care a făcut demersul de a oferi o scrisoare deschisă este Cristina Codarcea care este membră USR Germania, iar printre cei care au semnat scrisoare prin care se evidențiază o fraudă electorală a USR se regăsește și Vlad Teohari, cel care a dorit să candideze la alegerile parlamentare dar a cărui candidatură i-a fost respinsă de echipa condusă de Dan Barna.

Faptul că USR s-ar putea rupe nu ar fi un lucru care să nu se întâmple, declara un senator al formațiunii politice care atrăgea atenția asupra conflictelor existente din interior. Oricum, scrisoarea nu este primul demers făcut de Diasporă în contextul în care Dacian Cioloș a anunțat că își dă demisia după ce proiectul intern a fost respins de Biroul Permanent. Unul dintre demersurile făcute de către membrii partidului s-a tradus prin demisii în USR, demisii care s-au ridicat, potrivit datelor existente în jurul numărului 500.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *