Prima pagină » Local » Fraudă electorală la Școala Gimnazială „Petru Poni” din Iaşi. Un alegător a primit buletine deja votate cu PSD – UPDATE
Fraudă electorală la Școala Gimnazială „Petru Poni” din Iaşi. Un alegător a primit buletine deja votate cu PSD - UPDATE

Fraudă electorală la Școala Gimnazială „Petru Poni” din Iaşi. Un alegător a primit buletine deja votate cu PSD – UPDATE

09 iun. 2024, 14:06,
BZI.ro, în Local

O fraudă electorală gravă a fost sesizată la secțiile de vot de la Școala Gimnazială „Petru Poni” din Iaşi, după ce un cetățean a primit din partea reprezentantului PSD în secția de vot nr. 15, buletine deja votate cu candidații PSD la alegerile locale.

UPDATE 2: IPJ Iași, detalii cu privire la frauda electorală de la Școala Gimnazială „Petru Poni” din Iaşi.

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că un alegător ar fi primit două buletine de vot ștampilate, suntem abilitați să vă informăm următoarele:

La data de 09 iunie a.c., ora 10:20, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că la o secție de votare din municipiul Iași, un alegător ar fi primit buletine de vot ștampilate.

Polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Ulterior, pe timpul verificărilor s-a constatat și faptul că persoanei în cauză nu i-au fost înmânate alte două buletine de vot.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificarea documentelor și evidențelor electorale și împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul, urmând a fi dispuse măsurile legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

UPDATE 1: PSD Iași, punct de vedere cu privire la incidentul petrecut la secția de votare de la Școala Gimnazială „Petru Poni” din Iași.

„Punct de vedere PSD Iași cu privire la incidentul minor petrecut la secția de votare de la Școala Gimnazială Petru Poni: Procesul electoral nu a fost întrerupt niciun moment din cauza acelui incident izolat. PSD susține respectarea legii și a valorilor democratice și oferă tot concursul pentru soluționarea oricăror probleme pe parcursul scrutinului de astăzi”, transmit reprezentanții PSD Iași.

În acest moment, poliția se află la fața locului, iar secția 15 de la Petru Poni este închisă, până la rezultatul anchetei penale.

„Colegii mei din secția de vot nr. 15 de la Petru Poni au identificat o fraudă de proporții instrumentată de PSD. Un cetățean s-a sesizat că a primit din partea reprezentantului PSD din secția de votare mai multe buletine cu ștampila de vot deja aplicată pe candidații Partidului Social Democrat. A fost făcută deja o sesizare către organele de anchetă penală, iar poliția este deja la fața locului pentru a verifica această fraudă. Din păcate, PSD nu se dezminte și continuă cu practici ilegale pentru a cumpăra votul ieșenilor”, a declarat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Comentarii
  • stampila putea fi pusa si de adversarii psd. pentru scandal.

  • O, da ce atmosfera de inmormantare la cafeneaua Piata Unirii! Oare de ce? Sau poate asa este ordinul de sus (de ls D-zeu.) ca atmosfera sa fie serioasa, de post si rugaciune, fara praf si fum (din strada).

  • „Un cetățean s-a sesizat că a primit din partea reprezentantului PSD din secția de votate mai multe buletine cu ștampila de vot deja aplicată pe candidații Partidului Social Democrat”
    Ştii să citești și poți să și… înțelegi? Sau ești analfabetă funcțional, @Elena m?!

  • Desteptii se simt in pericol?

  • Acțiune de amploare a polițiștilor din Voluntari, după ce o persoană a sesizat la 112, în jurul orei 12.20, că un bărbat oferea plicuri cu bani oamenilor ca să îi determine să voteze cu anumite persoane. În sesizare se reclama că bărbatul mergea cu o mașină cu număr de Ilfov, și împărțea sume de bani persoanelor, în context electoral. Agenții de poliție au depistat mașina în jurul orei 12:40, în localitatea Ștefăneștii de Jos iar cu ocazia legitimării s-a stabilit că vehiculul era condus de Dumitru Claudiu Vicențiu, membru al partidului SOS. La percheziții, în mașină au fost găsite mai multe plicuri cu sume de bani și liste cu nume. Polițiștii, jandarmii și mascații fac cercetare la fața locului și va fi întocmit dosar penal.

    Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/alegeri-locale-2024/membru-al-sos-reclamat-ca-oferea-bani-alegatorilor-in-stefanestii-de-jos-avea-in-masina-liste-cu-nume-si-teancuri-de-bani-2820803

  • La Petru Poni e Simona Dragomir, a primit bani de la Boca Boca Florinel…. E dragoste si iubire acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *