Prima pagină » Actualitate » Frații Tate, sub control judiciar. Cum a motivat Tribunalul București decizia de lăsare în libertate a celor doi
Frații Tate, sub control judiciar. Cum a motivat Tribunalul București decizia de lăsare în libertate a celor doi

Frații Tate, sub control judiciar. Cum a motivat Tribunalul București decizia de lăsare în libertate a celor doi

28 aug. 2024, 21:00,
Simona Ciobanu în Actualitate

Frații Andrew și Tristan Tate, acuzați în două dosare instrumentate de DIICOT, inclusiv pentru trafic de persoane, vor rămâne sub control judiciar, conform unei decizii luate miercuri, 28 august, de Tribunalul București.

Conform deciziei instanței, controlul judiciar pentru inculpații Andrew Tate, Tristan Tate, Georgiana Manuela Naghel și Alexandra Luana Radu este menținut până la o nouă evaluare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. Această decizie poate fi contestată în termen de 48 de ore.

„Menţine măsura controlului judiciar față de inculpații TATE III EMORY ANDREW, TATE TRISTAN, NAGHEL GEORGIANA-MANUELA și RADU ALEXANDRA-LUANA, până la o nouă verificare a măsurii preventive dar nu mai târziu de 60 de zile”, se arată în minuta postată de Tribunalul București.

Judecatorii nu au fost convinsi de probleme depuse de procurori

Judecătorii Tribunalului București au concluzionat că procurorii DIICOT nu au prezentat suficiente dovezi care să susțină acuzațiile de spălare de bani sau comiterea altor infracțiuni de trafic de persoane de la deschiderea primului dosar penal, conform motivării publicate de Digi24.

Instanța a subliniat că, de la momentul destructurării grupului infracțional, nu au fost identificate noi infracțiuni de trafic de persoane și nu există suspiciuni că inculpații ar fi părăsit țara. De asemenea, nu există probe care să susțină suspiciunea rezonabilă că aceștia ar fi încercat spălarea banilor.

Judecătorul a remarcat, de asemenea, că procurorul ar fi putut solicita înlocuirea controlului judiciar cu o măsură mai severă în primul dosar care îi privește pe frații Tate.

Săptămâna trecută, cei doi frați au fost din nou în atenția procurorilor DIICOT, care au deschis un nou dosar penal în care sunt acuzați de trafic de persoane, exploatare sexuală a minorelor și spălare de bani. În acest caz, procurorii au identificat 34 de victime exploatate de frații Tate începând din 2015. Tribunalul București a decis plasarea lui Andrew Tate în arest la domiciliu, în timp ce Tristan Tate rămâne sub control judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *