Prima pagină » Local » Frații bebelușului găsit mort pe pat au fost luați din casa dărăpănată! Bunica are grijă de ei

Frații bebelușului găsit mort pe pat au fost luați din casa dărăpănată! Bunica are grijă de ei

22 sept. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un bebeluș de aproape două luni, din satul Ciurbești, comuna Miroslava, a murit, în urmă cu câteva zile, în somn. Familia din care provenea fetița are grave probleme financiare. Cauza morții micuței ar fi o răceală la plămâni de care părinții nu au știut. Una dintre vecine îi acuză de neglijență, considerând că, cel mai probabil, aceștia nu au avut grijă de bebeluș. Reprezentanți ai asistenței sociale din comună au precizat că ceilalți cinci frați sunt în grija bunicii din partea mamei

În ziua de 15 septembrie, reporterii BZI au mers la fața locului și au discutat cu tatăl care a negat acuzațiile și a explicat cum stau lucrurile. Precizăm că bărbatul este singurul care aduce bani în casă, muncind cu ziua prin sat.

În dimineața zilei de 14 septembrie 2022, o nenorocire s-a abătut peste familia Vieru. Fetița de doar o lună și jumătate a fost găsită fără suflare de mamă, deși părinții nu știau ca micuța să fi avut probleme de sănătate. Familia ce era compusă din opt membri se luptă cu sărăcia de ani întregi, aceștia fiind ajutați de comunitate deseori. Acum, după constatarea cauzei decesului pruncului, adică pneumonie, o vecină revoltată a făcut dezvăluiri ce fac situația dramatică a familiei și mai grea.

Frații bebelușului găsit mort pe pat au ajuns la bunică

După tragedia din satul Ciurbești, comuna Miroslava, când un bebeluș de o lună și jumătate a fost găsit mort pe pat, între părinți, iar surse speculau că ar fi murit din cauza neglijenței părinților, asistența socială s-a sesizat. Se pare că frații bebelușului au ajuns la bunica maternă, însoțiți de mamă.

„Au fost luați de la domiciliu și predați bunicii materne ce are locuința în municipiul Iași. Familia nu era în monitorizare la noi pentru că aveau actele de identitate pe municipiu, tatăl avea buletinul expirat din 2014, nu locuiau cu forme legale la acea adresă, deci ei erau luați de mult în vizor de cei de la D.G.A.S.P.C, nu erau monitorizați de noi. Au dispus cei din municipiu primele măsuri” a declarat Ioana Popescu, șefa Serviciului de Asistență Socială Miroslava.

De ce s-a stins fetița de nici două luni

Surprins la priveghi, bărbatul extrem de supărat a povestit ce s-a întâmplat, de fapt, cu fetița sa.

„Pneumonie… Am scos-o de la morgă, nu am știut nimic, a murit prin somn. Când am sunat la doctor a zis să-i suflăm în gură, a început să-i curgă sânge din nas și asta a fost. Mai am cinci copii, patru băieți și erau două fete. Ne mai ajută și părintele Damaschin cu haine, încălțăminte, sau vecinii… Soția nu este acum însărcinată, dar este în fiecare an câte unul, cel mare are 9 ani, doi sunt la școală, unul la grădiniță. Vecinul de la vale ne-a ajutat cu groapa și cu sicriul de la firma aia…”, a spus Andrei Vieru, tatăl pruncului decedat.

O altă vecină care locuiește vizavi de familie a susținut că nu ar ști ce se întâmplă, de fapt, în acea casă, dar crede că părinții au avut mereu grijă de minori, considerându-i harnici.

„Am auzit, ferească Dumnezeu… Sunt oameni ca lumea, văd că muncesc, nu pot spune că sunt oameni răi. Ce să zic… îmi pare rău, eu mereu îi vedeam că aveau grijă. N-am văzut nici cu alcoolul. Eu i-am mai ajutat, că ți-e milă… El muncește, păcat de situație, dacă nu aveau grijă, cred că erau luați de mult. Poate nu știu eu, dar n-am auzit, poate sunt oameni care le țin dușmănie sau ceva. Eu îi vedeam mereu pe copii cum merg la școală”, preciza una dintre vecine despre situația bebelușului mort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *