Prima pagină » International » Fratele vitreg al lui Barack Obama votează pentru Trump. Malik a criticat sprijinul Kamalei pentru inițiativele LGBTQ

Fratele vitreg al lui Barack Obama votează pentru Trump. Malik a criticat sprijinul Kamalei pentru inițiativele LGBTQ

01 oct. 2024, 17:00,
Simona Ciobanu în International

Abon’go Malik Obama susține că fratele său vitreg, fostul președinte Barack Obama, „încă conduce țara” și că ar avea „un rol semnificativ” în cazul în care Kamala Harris ar câștiga alegerile din 2024. Malik, care a fost cavaler de onoare la nunta lui Barack, dar ulterior s-a distanțat de acesta, a declarat pentru The Post că fratele său a „aranjat totul” atunci când, în iulie, l-a înlocuit pe președintele Biden cu Harris ca principal candidat democrat, fără ca vreun vot să fie exprimat.

„Cu siguranță a avut un cuvânt de spus. Încă controlează Partidul Democrat și țara din culise”, a spus Malik despre fratele său. „Va avea o influență majoră dacă Harris câștigă.”

Întrebat dacă Harris și Obama au complotat pentru a-l înlocui pe Biden și dacă încă mențin legătura, Malik a răspuns: „Sunt sigur că vorbesc aproape zilnic”.

Fratele vitreg al lui Barack Obama votează pentru Trump

Într-un interviu pe Zoom din satul său natal din Kogelo, Kenya, Malik a vorbit despre dezamăgirea pe care i-a provocat-o fratele său în timpul președinției, momentul în care a trecut la Partidul Republican și îngrijorările sale legate de influența media asupra moștenirii lui Harris.

„Aveam multe așteptări care nu au fost îndeplinite”, a spus Malik despre Barack, subliniind cum cele două mandate prezidențiale i-au schimbat perspectiva asupra fratelui său și a Partidului Democrat, care s-a orientat tot mai mult spre stânga în chestiuni sociale.

Malik a criticat, de asemenea, sprijinul lui Harris pentru drepturile la avort și inițiativele LGBTQ, pe care le consideră în contradicție cu convingerile sale religioase musulmane.

„Dacă ești într-o căsnicie, cum poți spune că femeia poate face ce vrea pentru că este corpul ei, iar soțul nu are niciun cuvânt de spus?”, a întrebat Malik, exprimându-și opiniile conservatoare. El a mai criticat ascensiunea financiară a fratelui său, menționând că valoarea netă a lui Barack Obama a crescut la 135 de milioane de dolari după președinție, ceea ce l-a făcut să-l considere „arogant” și „fals”.

Tensiunile dintre cei doi frați, care au același tată, au apărut spre finalul primului mandat prezidențial al lui Barack, când fundația caritabilă a lui Malik a fost blocată pentru nereguli administrative. Malik a subliniat, de asemenea, rata criminalității ridicate din Chicago, întrebând retoric ce fel de „mentor” este fratele său.

Malik a subliniat importanța controlului granițelor

După ce s-a distanțat de Partidul Democrat, Malik și-a declarat sprijinul pentru Donald Trump, pe care l-a susținut în alegerile din 2016 și 2020, și intenționează să-l voteze din nou în 2024. Malik a afirmat că apreciază abordarea de afaceri a lui Trump și consideră că acesta ar putea redresa țara.

În privința lui Harris, Malik a criticat lipsa de realizări concrete și faptul că presa o protejează în campania prezidențială, considerând că este „o glumă” și că nu are „substanță”. El a pus la îndoială performanțele ei politice, întrebând: „Ce a realizat cu adevărat?”

Ca imigrant legal, Malik a subliniat importanța controlului granițelor și a criticat tratamentul preferențial oferit migranților ilegali. Deși a evitat să comenteze direct afirmațiile controversate ale lui Trump despre migranți, Malik a spus că preocupările exprimate în Springfield, Ohio, sunt valide și că nu se așteaptă ca obiceiurile culturale să se schimbe odată ce acești migranți ajung în America.

Malik a participat ca invitat special la una dintre dezbaterile prezidențiale din 2016 dintre Trump și Hillary Clinton, dar nu a mai fost implicat în campania lui Trump de atunci. El continuă să trăiască între Kenya și Statele Unite, unde a lucrat ca contabil în Washington, DC.

Fundația Barack Obama nu a oferit comentarii cu privire la aceste declarații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 octombrie 2024
01 octombrie 2024