Prima pagină » National » Fratele lui Radu Mazăre a fost condamnat la închisoare cu executare
Fratele lui Radu Mazăre a fost condamnat la închisoare cu executare

Fratele lui Radu Mazăre a fost condamnat la închisoare cu executare

10 mai 2022, 15:02,
BZI.ro, în National

Fratele lui Radu Mazăre a fost condamnat la închisoare cu executare într-un dosar penal în care era acuzat că a luat mită. În dosarul cu pricina se face referire la ridicarea unui cartier de locuințe sociale într-o zonă din municipiul Constanța.

Vă aducem aminte faptul că Radu Mazăre se află în prezent încarcerat într-o închisoare din Constanța unde execută o condamnare la închisoare cu executare.

Fratele lui Radu Mazăre, condamnat la închisoare în dosarul fostului primar

Așadar, completul de cinci judecători de la ICCJ l-a condamnat la închisoare cu executare pe fratele lui Radu Mazăre în dosarul construirii unui cartier de locuințe sociale din cartierul ”Henri Coandă”.

Un complet de cinci judecători de la instanța supremă a finalizat, luni, apelurile din meg-dosarul de corupție al fostului edil Radu Mazăre în care acesta a fost achitat de prima instanță pentru pretinsa primire a unei mite privind ridicarea cartierului de locuințe sociale Henri Coandă. Pentru a se apăra, Alexandru Mazăre a menţionat faptul că nu l-a cunoscut anterior inaugurării cartierului pe dezvoltatorul imobiliar implicat în construcție și că nu a avut niciodată discuție cu fratele acestuia în legătură cu casele. Fratele fostului primar a mai punctat faptul că nu a avut interacțiuni cu comisia de licitație și nici nu a solicitat resurse financiare.

Radu Mazăre a transmis că nu a putut luat mită în contextul în care dezvoltatorul imobiliar nu obținea profit din construcția cartierului social:

Este meritul constructorului că a fost finalizat. Chiar am fost surprins de acuzația că aş fi luat mită, pentru că proiectul nu prevedea profit pt constructor.  Contul din 2003 nu l-am declarat pentru că am avut o înțelegere cu Elan. El vira bani în acest cont iar apoi urmă să facem investiții. Vă mai aducem amint faptul că Radu Mazăre a fost achitat în acest dosar pentru că CCR a declarat neconstituționale colaborarea dintre SRI și procurori pe tema interceptărilor. explică Radu Mazăre.

Radu Mazăre execută o condamnare după ce a fost extrădat din Madagascar

Radu Mazăre se află în prezent încarcerat în penitenciarul din Constanța după ce a fost condamnat la închisoare cu executate într-un celebru dosar de corupție. Acesta a fugit din țară în Madagascar de unde a fost și extrădat. Radu Mazăre a cerut in 2020 să fie refăcute procedurile de extrădare din Madagascar, dar fără succes:

„Sigur că numele meu e și notoriu și controversat. De-a lungul carierei m-am și fălit, dar m-am străduit să fac lucruri bune și să îi ajut pe cei mai mulți. Aducerea mea s-a făcut datorită numelui meu. Am fost adus înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca un trofeu. Acolo fiind s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea pentru a semna că sunt de acord să renunț la legea din Madagascar”, a explicat sursa menționată în fața instanței.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *