Prima pagină » Local » Fratele baronului PSD Marian Oprișan mai dă o lovitură la Primăria Iași! 45 mii de euro într-o săptămână în conturile familiei
Fratele baronului PSD Marian Oprișan mai dă o lovitură la Primăria Iași! 45 mii de euro într-o săptămână în conturile familiei

Fratele baronului PSD Marian Oprișan mai dă o lovitură la Primăria Iași! 45 mii de euro într-o săptămână în conturile familiei

11 iun. 2022, 02:00, 3 ,
Vlad Rotaru în Local

Adrian Oprișan, fratele baronului PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a dat lovitura cu banii de la primăria Iași. Firma lui Adrian Oprișan a prins un nou contract pentru gazonul de la stadionul din Copou. În câteva zile a încasat 45 mii de euro pentru întreținerea și deparazitarea gazonului de pe arena „Emil Alexandrescu”.

Noi afaceri pe bani publici pentru familia lui Marian Oprișan, baronul PSD de Vrancea. La câteva zile după ce a prins 25 mii de euro pentru întreținerea gazonului de pe stadionul „Emil Alexandrescu” și terenului de antrenament, firma patronată de Adrian Oprișan, fratele baronului PSD, va mai încasa 20 mii de euro pentru deparazitarea și revitalizarea suprafeței de joc. Ambele contracte au fost încheiate direct cu Primăria municipiului Iași.

Fratele lui Marian Oprișan dă lovitura la Primăria Iași! Contracte pentru gazonul din Copou

În 8 iunie 2022, Gama Verde SRL a încheiat un contract de 25 mii euro pentru tratarea gazonului de pe stadion. Ulterior, în 10 iunie 2022, societatea a mai prins 20 mii euro pentru servicii de deparazitare a arenei sportive. Ambele contracte au fost încheiate cu firma Gama Verde SRL prin procedură directă. Pe 2020, firma lui Adrian Oprișan a avut o cifră de afaceri de 2 223 833 lei cu un profit de 1 099 109 lei și datorii de aproape 400.000 de lei. Firma a avut în 2020 10 angajați. Este cunoscută în țară prin faptul că obține contracte de acest fel, existând mai multe scandaluri în acest sens. Firma are contracte cu majoritatea cluburilor de fotbal din țară din primele două divizii, dar și cu Federația Română de Fotbal (FRF). Recent, Primăria Iași a demarat o licitație pentru achiziția unei tribune mobile de 1.000 locuri.

Ce trebuie să facă firma lui Adrian Oprișan la stadionul din Copou?

Pentru cel de-al doilea contract, firma lui Oprișan va trebui să întrețină gazonul de joc la un nivel optim pentru desfășurarea partidelor clubului Politehnica Iași.

 „Este vorba de un program de servicii de deparazitare și revitalizare strat gazon natural pentru uz sportiv, in anul 2022 pentru terenuri de fotbal înierbate de la Baza Sportiva Emil Alexandrescu si Baza Dumbrava Roșie. Programul de întreținere trebuie să includă un set complex de operațiuni de îngrijire agronomică pentru stratul de gazon și furnizarea materialelor aferente, constând în tratamente chimice specifice pentru combaterea bolilor și dăunătorilor gazonului și pentru stimularea vegetației și revigorarea plantelor, în scopul menținerii suprafețelor de gazon sportiv in bună stare estetică și funcțională”, se arată în contractul de lucrări.

Firma Gama Verde SRL va trebui să întrețină terenul conform normelor FRF, FIFA, UEFA. Firma lui Adrian  Oprișan trebuie să facă tratamente antiparazitare și anti-criptogamice, să aplice nutrienți și biostimulatori de creștere. Firma lui Oprișan a avut probleme cu gazonul de pe Arena Națională din București, în urmă cu mai mulți ani, suprafața transformându-se într-o zonă nisipoasă. Astfel, s-a ajuns ca familia baronului Marian Oprișan să prindă contracte cu Primăria Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *