Prima pagină » Razboi în Ucraina » Franța trimite și mai multe arme Ucrainei. Conversația președintelui francez cu omologul său ucrainean
Franța trimite și mai multe arme Ucrainei. Conversația președintelui francez cu omologul său ucrainean

Franța trimite și mai multe arme Ucrainei. Conversația președintelui francez cu omologul său ucrainean

17 mai 2022, 22:46,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat astăzi, 17 mai, că a purtat o conversație pe care a descris-o ca fiind „lungă și semnificativă”, la telefon, cu președintele francez, Emmanuel Macron, cu privire la războiul din Ucraina.

 „Am discutat despre cursul ostilităţilor, despre operaţiunea pentru salvarea militarilor din (combinatul siderurgic) Azovstal şi despre viziunea perspectivelor din procesul de negociere. Am pus problema alimentării cu combustibil a Ucrainei. Am discutat, de asemenea, despre sprijinul Franţei, despre pregătirea celui de-al 6-lea pachet de sancţiuni (al Uniunii Europene împotriva Rusiei), despre posibilele căi pentru a exporta produse agricole ucrainene. Am avut o discuţie de fond despre depunerea cererii noastre pentru un statut de candidat la aderare în UE”, a informat Zelenski.

Macron a confirmat că Franța va continua livrările de armament

Macron a confirmat că livrările Parisului de armament vor „continua şi vor creşte în intensitate în zilele şi săptămânile următoare, la fel ca şi livrarea de ajutor umanitar”, se mai arată în comunicat.

Liderul francez a mai spus că cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi „analizată” în cadrul unei sesiuni a Consiliului European din luna iunie şi se va baza pe „spiritul exprimat la summitul de la Versailles de către toate statele membre care au declarat că Ucraina face parte din familia europeană”.

Potrivit palatului Elysée, convobirea telefonică dintre cei doi preşedinţi a durat o oră şi 10 minute.

Ursula von der Leyen a afirmat că Ucraina va primi un prim răspuns în iunie cu privire la cererea de aderare

Înaintea discursului lui Emmanuel Macron de la Strasbourg şi după o convorbire telefonică avută cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că Ucraina va primi un prim răspuns în luna iunie în legătură cu cererea sa de aderare la blocul comunitar.

Zelenski a anunţat înainte de aceasta că Ucraina a predat răspunsurile la partea a doua a chestionarului pe care fiecare ţară aspirantă trebuie să îl completeze în vederea aderării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *