Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Franța recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au fost infectate cu coronavirus
Franța recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au fost infectate cu coronavirus

Franța recomandă o singură doză de vaccin pentru persoanele care au fost infectate cu coronavirus

12 feb. 2021, 17:31,
în Sanatate

Autoritățile sanitare franceze au recomandat vineri o singură doză de vaccin împotriva Covid-19 persoanelor care au fost deja infectate cu coronavirus, devenind astfel prima țară din lume care face o astfel de recomandare.

Persoanele vindecate de Covid-19 au dezvoltat deja o memorie imună în timpul infecției. Doza unică de vaccin va juca astfel un rol de reamintire, explică Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) în avizul său, care nu a primit încă aprobarea guvernului. Autoritatea recomandă, de asemenea, să se aștepte intre trei și șase luni dupa vindecare, înainte de a injecta această doză unică.

„Până în prezent, nicio țară nu s-a poziționat în mod clar asupra unei vaccinări cu o singură doză pentru persoanele care au contractat Covid-19 înainte de vaccinare”, subliniază institutia.

În ultimele zile, această soluție a fost menționată în mai multe studii efectuate în Statele Unite și Italia și care nu au fost încă evaluate de alți oameni de știință. În plus față de beneficiile pentru sănătate, cercetătorii din spatele acestei lucrări au subliniat că administrarea unei singure injecții persoanelor care au fost bolnave ar putea economisi doze într-un context de aprovizionare constrânsă. Guvernul francez urmează în general sfaturile Înaltei Autorități de Sănătate. La sfârșitul lunii ianuarie, totuși, el a considerat că timpul dintre cele două doze de vaccin Pfizer nu putea fi mărit, contrar recomandării emise cu câteva zile mai devreme de către HAS.

2.135.333 persoane au primit prima doză în Franța

Autoritățile sanitare pariază puternic pe progresul campaniei de vaccinare pentru a face față situației epidemice care rămâne fragilă, dar drumul este încă lung: joi, 2.135.333 persoane au primit cel puțin o doză de vaccin în Franța, iar 535775 persoane a doua doza. De la începutul pandemiei Covid-19, în Franța s-au înregistrat 3,4 milioane de cazuri de infecții confirmate printr-un test de screening. Probabil că mai mulți oameni au contractat virusul, în special în timpul primului val, când testarea nu era disponibilă pe scară largă.

Cele trei vaccinuri Covid-19 autorizate în prezent în Uniunea Europeană (Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca/Oxford) necesită două doze pentru a fi pe deplin eficiente la persoanele care nu au fost niciodată în contact cu virusul. Johnson & Johnson’s, în curs de examinare de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), necesită o singură injecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *