Prima pagină » International » Franța raportează peste 30.000 de noi infecții cu Coronavirus
Franța raportează peste 30.000 de noi infecții cu Coronavirus

Franța raportează peste 30.000 de noi infecții cu Coronavirus

16 oct. 2020, 08:45,
George Cristian în International

Franța a raportat o creștere semnificativă a noilor cazuri Covid-19 înainte ca sâmbătă să fie impusă carantina pe timp de noapte asupra Parisului și a altor opt orașe. Alte 30.621 de infecții au fost confirmate joi, față de 22.591 cu o zi înainte.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că restricțiile dure sunt „absolut necesare” pentru a salva vieți. Oamenilor li s-a spus că trebuie să trăiască sub noi măsuri stricte în timp ce guvernele se luptă cu un al doilea val.

Ce se întâmplă în Franța?

Noile restricții au fost anunțate miercuri de președintele Emmanuel Macron pentru a combate rata creșterii infecțiilor în toată Franța. Locuitorii Parisului, al suburbiilor sale și al altor opt orașe, inclusiv Marsilia și Lyon, nu vor putea să-și părăsească casele fără un motiv „valid” între 21:00 și 06:00 de sâmbătă timp de cel puțin patru săptămâni. Dl Macron a declarat că își propune să reducă creșterea zilnică a cazurilor la 3.000.

Prim-ministrul Jean Castex a declarat că poliția va fi detașată pentru a pune în aplicare starea de alertă, dar oamenilor li se va mai permite să plece la serviciu sau să se deplaseze la spital, farmacie și magazine alimentare.

Joi, poliția franceză a percheziționat locuințele înalților oficiali guvernamentali și de sănătate ca parte a unei investigații privind gestionarea pandemiei. Guvernul s-a confruntat cu critici legate de lipsa de echipamente și timpii de răspuns lent.

Măsuri de restricție în mai multe state din Europa

De sâmbătă, socializarea în interior va fi interzisă la Londra , deoarece capitala Regatului Unit și alte zone ale Angliei vor fi supuse unei alerte Covid mai mari. La fel că Franța, Italia, Polonia și Germania, toate au înregistrat cea mai mare creștere zilnică a noilor cazuri joi de la începerea testării în masă.

Rusia a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice de la începutul epidemiei, 286 de persoane raportând că au murit din cauza virusului. OMS a cerut guvernelor europene „să intensifice” și să ia măsuri, deoarece continentul a trecut de un prag de 1.000 de decese raportate zilnic.

Cât de rea este situația din Europa?

În prezent, decesele din Covid-19 sunt de cinci ori mai mici decât în ​​martie și aprilie, când primul val a lovit continentul, a declarat joi directorul european al OMS, dr. Hâns Kluge.

Unul dintre motivele pentru creșterea numărului de cazuri observate în ultimele săptămâni este faptul că mai mulți tineri care au testat pozitiv virusul, a spus el, adăugând că rata mai scăzută a mortalității se datorează faptului că acel demografic era mai puțin probabil să moară din cauza Covid-19 decât persoanele în vârstă.

Dar proiecțiile despre evoluția bolii în Europa nu au fost „optimiste”, a explicat el.

Rata mortalității ar putea să crească simțitor

Dacă guvernele europene își relaxează restricțiile, evoluția virusului indică faptul că până în ianuarie 2021 rata mortalității zilnice va fi de patru până la cinci ori mai mare decât în ​​aprilie, a spus dr. Kluge.

Dar dacă 95% dintre oameni poartă măști și se aplică alte măsuri de distanțare socială, Europa ar putea evita aproximativ 281.000 de decese până în februarie, a adăugat el.

El a spus că guvernele trebuie să ia în considerare sănătatea mintală și violența domestică atunci când impun restricții și să facă tot posibilul pentru a menține școlile deschise.

Între timp, Comisia Europeană a cerut țărilor să își intensifice pregătirile, sfătuind guvernele să coordoneze urmărirea contactelor și eventuala desfășurare a vaccinurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025