Franța își propune să introducă în Constituție libertatea de a face avort - VIDEO

Franța își propune să introducă în Constituție libertatea de a face avort – VIDEO

29 oct. 2023, 21:00,
BZI.ro, în International

Franța își propune să introducă în Constituție libertatea de a face avort.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat duminică pe Twitter că va înainta săptămâna viitoare Consiliului de Miniștri un proiect de lege ce are în vedere „introducerea în Constituţie a libertăţii femeilor de a recurge la întreruperea voită a sarcinii (IVG)”.

Emmanuel Macron vrea ca dreptul la avort să fie introdus cât mai repede în Constituție, până în 2024

Macron își propune ca până în 2024 libertatea femeilor franceze de a opta pentru avort să fie ireversibilă, prin înscrierea acesteia în legea fundamentală a țării.

Macron își luase acest angajament pe 8 martie, cu ocazia Zilei internaționale a drepturilor femeii, drept răspuns la precupările generate de anularea hotărârii care garanta dreptul la avort în SUA. La începutul luniii octombrie, președintele Franței și-a reafirmat dorința de a duce la îndeplinire această propunere, transmite AFP.

Proiectul de revizuire a Constituției nu implică neapărat un referendum, ci poate fi aprobat și de o majoritate alcătuită de trei cincimi din cele două camere reunite ale Parlamentului francez.

Dreptul la avort în Franța este deja prevăzut de o lege din 1975, însă înscrierea sa în Constituție face mai dificilă orice posibilă încercare de subminare a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *