Prima pagină » International » Franța face ceea ce guvernanții români evită! Plafonează prețul la gaze naturale, acordă vouchere de electricitate
Franța face ceea ce guvernanții români evită! Plafonează prețul la gaze naturale, acordă vouchere de electricitate

Franța face ceea ce guvernanții români evită! Plafonează prețul la gaze naturale, acordă vouchere de electricitate

01 sept. 2022, 15:03,
în International

Franța pare să ia măsurile corecte pentru o populație care este din ce în ce mai afectată de criză economică. Asta în condițiile în care guvernanții români se contrazic și evită să ia măsuri ferme pentru piață.

Guvernul României a compensat cu 50 de bani litrul de combustibil. În schimb, în Franța compensarea se ridică la 0,30 de eurocenți.

Franța plafonează prețul la gaze naturale și acordă vouchere de electricitate

Criză economică și criza energetică aduce măsuri sociale în mai toate țările europene. Franța a decis să plafoneze prețul la gaze naturale și acordă şi vouchere de electricitate. Guvernul francez a decis să majoreze suma cu care va fi compensat litrul de carburant. Concret, de la 0,18 euro pe litru la 0,30 euro pe litru. Ministrul Economiei a menţionat faptul că măsura va fi aplicată în septembrie și octombrie, iar în alte teritorii de peste mări, discountul va fi unul mai redus. Măsura urmează a expira la sfârșitul anului 2022.

Pe aceeași schemă, guvernul francez a decis să plafoneze prețul la gaze naturale și să limiteze la 4% creșterea prețului la electricitate. Premierul Jean Castex a anunțat că toată schema de ajutor se ridică la valoarea de peste 20 de miliarde de euro.

Desigur, în încercarea de economisire, Franța a introdus unele reguli care să diminueze pierderile termice și electrice. De exemplu, orice societate care va folosi aerul condiționat și lasă ușa la magazin deschisă va fi amendată cu câteva sute de euro. Așadar, în Franța există și reversul medaliei dacă încalci anumite reguli. Oricum, statul francez pare că vine în ajutorul cetățeanului de rând în contextul în care în Franța nivelul de trai este mult superior față de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *