Prima pagină » Actualitate » Fragmente de dronă găsite în zona canalului Litcov. Poliţia de Frontieră a anunțat Ministerul Apărării
Fragmente de dronă găsite în zona canalului Litcov. Poliţia de Frontieră a anunțat Ministerul Apărării

Fragmente de dronă găsite în zona canalului Litcov. Poliţia de Frontieră a anunțat Ministerul Apărării

04 oct. 2024, 20:47,
Redacția BZI în Actualitate

Un nou incident în România. Fragmente de dronă au fost găsite, vineri, în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. Poliţia de Frontieră a anunțat Ministerul Apărării.

Autorităţile anunţă că resturile sunt într-o zonă extravilană şi vor fi expertizate.

„Poliția de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naționale, în dimineața zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existența unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluența cu brațul Sf. Gheorghe.

O echipă de specialiști din MApN, Serviciul Român de Informații și Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea sa fie expertizate, conform procedurilor legale.

Menționăm că zona cercetată se află într-un spațiu extravilan, nefiind afectate elemente de infrastructură.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, a transmis MApN printr-un comunicat de presă.

Nu este prima dată când sunt găsite fragmente de drone ruseşti pe teritoriul naţional, în urma atacurilor Federaţiei Ruse în Ucraina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 octombrie 2024
04 octombrie 2024