Prima pagină » Titlurile zilei » Fotografii halucinante! Un bebeluș de doar două luni a fost chinuit de către asistentele din Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Avea fren scurt, dar s-a ales cu niște „lovituri”

Fotografii halucinante! Un bebeluș de doar două luni a fost chinuit de către asistentele din Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Avea fren scurt, dar s-a ales cu niște „lovituri”

31 iul. 2024, 02:00, 18 ,
Cosmina Puiu în Titlurile zilei

Un bebeluș de doar două luni a ajuns la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, pe secția de chirurgie, deoarece necesita o intervenție. Acolo, asistentele i-au prelevat probe de sânge în cel mai crunt mod posibil

Viața bate filmul. În data de 29.07.2024, o mamă s-a dus cu bebelușul de numai două luni la Spitalul „Sf. Maria” din Iași pentru că i s-a spus că are fren scurt (n.r. – o membrană care împiedică limba să se miște liber) și necesită o intervenție chirurgicală ce aparent este destul de simplă. A avut parte de șocul vieții sale când i-a văzut mâna bebelușului după „consult”.

Un bebeluș de doar două luni a fost chinuit de către asistentele din Spitalul „Sf. Maria” din Iași

O tânără mămică, în vârstă de 23 de ani, din Iași, mărturisește faptul că nu și-a putut imagina vreodată că își poate vedea bebelușul în acest fel după ce i s-au prelevat niște probe. Aceasta mai amintește că nu este prima dată când i se ia sânge micuțului.

„Am mers la Spitalul «Sf. Maria», pe chirurgie, undeva la parter, camera 15. El are un fren scurt și ni s-a zis că trebuie tăiat ca să se poată alimenta cum trebuie și să nu aibă, mai târziu, alte probleme din această cauză. Când am ajuns acolo, ni s-a spus că trebuie să i se ia sânge, iar pentru că i s-au mai luat o dată probe, acum câteva săptămâni și nu s-a întâmplat nimic, de acord. Asistentele de acolo s-au comportat cu el foarte urat. Aparent, nu îi curgea sânge din venă și l-au strâns foarte tare de mână. La scurt timp, a început să se înroșească zona foarte tare, iar când am ajuns acasă, erau niște vânătăi foarte mari și accentuate”, mărturisește, cu lacrimi în ochi, mama bebelușului.

Amalia Manoliu: „O asistentă mi-a zis: «Hai, mai taci odată din gură»”

O altă mămică din Iași mărturisește faptul că a trecut prin aceeași situație când a fost internată cu bebelușul său, de șase luni pe atunci, pe secția de oncologie. Asistentele îl țineau cu forța, timp în care ea încerca să îi cânte ca să îl mai poată liniști, dar ele o îndemnau să tacă.

„Și eu am stat internată cu bebelușului la «Sf. Maria», la secția oncologie. Am plecat cu sechele de acolo. Pe lângă atitudinea medicilor și asistentelor de acolo, incompetența este mare, avea branula pusă și oricât am încercat eu să i-o păzesc, în fiecare zi se mișca și nu mai era bună. La oncologie, îl înțepau de patru, cinci ori și nu îi găseau vena. Apoi mă trimiteau cu el la terapie intensivă, unde pe mine mă dădeau afară, puneau copilul pe pat, timp în care acesta urla și se zbătea, îl țineau cu forța și îl înțepau. Cam de fiecare dată, nu le ascultam și stăteam la capul lui și îi vorbeam, îi cântam. O asistenta mi-a zis: «Hai, mai taci din gură odată». Ultima dată, nu am mai reușit să mă lase să stau cu el, m-au dat afară. Copilul era așezat pe pat, erau vreo cinci, șase asistente acolo, fiecare avea câte o mâna sau picior și îl înțepau, încercând să găsească vena. Deja nu mai aveau unde să îl înțepe. Copilul urla și se zbătea. Nu știu cât am stat pe hol, dar la un moment dat am intrat peste ele și le-am zis să se oprească și mi-am luat copilul în brațe, deși ele încercau să mă oprească. Evident că mi-am luat ocara și de la ele, și de la medicul de gardă, că sunt inconștientă, că îmi omor copilul, că nu știu ce fac. Ar fi mai multe de zis, dar mă opresc aici. Aș vrea să fac ceva, să urlu în gura mare, să le iau pe toate asistentele și medicii de acolo la bătaie, să treacă și ei prin ce am trecut eu, sunt absolut niște sălbatici și se comportă cu copiii ca niște animale sau mai rău”, a povestit Amalia Manoliu, o altă mămică din Iași.

Reporterii BZI au solicitat un punct de vedere din partea reprezentaților  Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, însă nu au primit niciun răspuns.

Comentarii
  • Asistentele de la ati ridica vreo 8000 ron/luna, tichete de masa si vauchere de vacanta. Din banii pulimii.

  • La Roma cu ele

    Trimise la videochat ,in Roma pe centura asistentele …poate au noroc de un italian în vârstă bogat și obțin moșteniri ,pensie…Afara din spital!

  • Si eu am patit la fel cu bebelusul de 4luni. O ora pe ceas s-a chinuit o asistenta sa ii ia sange, in timp de doi brancardieri il tineau de maini si de picioare pana ce copilul s-a facut mov la fata. M-au dat afara din salon pentru ca , la fel, stateam la capul lui si incercam sa il linistesc. Personalul de la acest spital este de cea mai proasta calitate, atat profesional cat si uman. Nu au empatie deloc si competente medicale infime .

    • Madalina Timofte

      Doamne,nu îmi vine sa cred ca încă mai fac asta,eu am băiețelul de 6 ani acum însă am umblat prin spitalul ala timp de 5 ani și tot nu am avut un diagnostic,lau îmbibat cu medicamente și acum ma lupt cu ficatul gras și partea cea mai proasta e ca mau acuzat pe mine de acest lucru ,trebuia sa îl operez urgent de polipi și ei neau programat peste 1 an ,cică nu au locuri asa ca a trebuit sa ma duc la privat,Doamne cât as avea de spus la adresa acestui spital ,cert ca am o depresie crunta din cauza lor sunt toți niște criminali ,nu sunt cuvinte sa îi descriu de la profesori la infirmiere sunt multe de spus as putea scrie pagini întregi 😥😥😥

  • Nu jigniți animalele

  • asistentele pot doar sa danseze pentru cocovid :))
    danseaza pina obosesc…eroine :)))
    altceva ele „nu stie”

  • Ce asistente să avem daca ele nu fac scoală.Habar nu au să facă o injecție să pună o perfuzie.La practică nu merg și de unde să invețe. Chinuie niște bebeluși.Acum fac adevărata practică…pe ei.

  • Asta am pățit și noi cu bebelusl la chinuit 2 ore pe ceas . Urat ca se întâmplă asa ceva . Asta denota din nou ca Feg da diplome la miști era mai bine când exista în trecut doar facultatea de medicina și atât!!!

  • Pentru toti cei care stiu doar sa jicneasca, de ce nu va duceti voi in locul lor, daca tot le stiti pe toate???faceti schimb de meserie si apoi mai vorbiti, sa vedem atunci ce aveti de spus!!!

    • Și pe proastele alea cine le ține acolo băi cap de gumă? Să se ducă la belit măciuci la puf dacă nu sunt în stare să facă treaba cum trebuie. Poți să mergi și tu cu ele.

  • ALOOO,angajari pe spagi a unor PSEUDOASISTENTE DIN SCOLI PRIVATE ,acesta-i rezultatul !!! Cu bani obtin diploma ,cu bani se angajeaza !!! Cele care au invatat nu au bani de spgi si pleaca in strainatate !!!

    • Cred ca esti asistat, nu asistent. Pentru ca altfel ai fi stiut ca nu mai exista scoli de stat pentru asistente. De multi ani.

  • La asistente absolvente la FEG -ul lui Stanciu la ce sa te astepti?

  • Care asistente? Alea nu se pot numi asistente, fac de rusine meseria. Si eu am patit la fel, niste animale, empatie 0. La o clinica veterinara vezi mai multa intelegere si blandete, la spitalul de copii: LAGAR de concentrare

  • Punctaj online, din partea parintilor sau insotitorilor, pentru infirmiere, asistente, medici si in functie de numarul de puncte de penalizare, acestia sa fie platiti. Atunci sa mai vedem comportament. Sute de articole de la diferite spitale, despre comportamentul personalului medical si Conducerile spitalelor nu iau masuri. De ani si ani….Nu se schimba nimic…

  • bai salbaticiilor cum ati putut face asa ceva acelui copilas, luavar dracu de injectate ce sunteti , va grabiti sa ajungeti acasa la maciuca , de asta v-ati angajat cu pile pe acolo?

  • Pot aproba și eu ceea ce se zice despre asistentele de la sf Maria! Chiar eu am avut o întâmplare ce m a marcat! Acum 18 ani…având 7 ani…credeți-mă ca așa e de mult timp! E multă sălbăticie acolo, toată lumea vine să și poată lua salariul, nu să și facă meseria cu devotament!

  • Ortografia fiecărui comentariu evidențiază realitatea :((
    Să fiți sanătoși cu toții și să nu ajungeti sa vă uitați ca la Dumnezeu la acele cadre medicale,s-ar putea sa fie prea târziu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024