Fotbaliști români cu șanse bune să strălucească la EURO 2024

Fotbaliști români cu șanse bune să strălucească la EURO 2024

15 mai 2024, 16:01
BZI.ro, în Sport

EURO 2024 reprezintă și o „vitrină” pentru fotbaliștii români. Evoluțiile bune pe care le așteptăm de la ei le pot deschide calea spre noi transferuri. Iar unii jucători români s-ar putea transfera la noi echipe la finalul turneului final.

Dacă Florinel Coman s-a înțeles deja cu Al-Duhail din Qatar, alți jucători români mai au de așteptat până să transfere. Însă faptul că România este într-o grupă considerată accesibilă, cu adversare ca Belgia, Ucraina și Slovacia, îi poate ajuta în special pe fotbaliștii din linia ofensivă.

Avem motive de speranțe înainte de EURO 2024 dacă privim grupa pe care o avem noi, în raport cu adversarele pe care le puteam primi. Optimismul este întărit și de previziunile făcute de bookmakerii caselor de pariuri sportive. România este creditată cu șanse bune să se califice în optimile de finală. În aceste condiții, putem spera la un parcurs excelent al „tricolorilor”, care să ducă ulterior și la transferuri.

Iată ce fotbaliști români ar putea străluci la EURO 2024:

Dennis Man

Fostul fotbalist de la FCSB vine după un sezon excelent în tricoul celor de la Parma. A contribuit din plin la promovarea în Serie A, cu cele 11 goluri marcate în liga a doua din Italia. Man a fost om de bază în acest sezon la Parma, iar presa internă și internațională a scris în ultimele săptămâni despre interesul Borussiei Dortmund pentru el. Impresarul său a confirmat interesul nemților, iar o evoluție solidă la EURO 2024 îi poate aduce un transfer de răsunet. Un mare avantaj pe care Dennis Man îl are este că intră în ultimul an de contract cu Parma, ceea ce face un transfer mai probabil.

Darius Olaru

Căpitanul celor de la FCSB a încununat evoluțiile excelente din acest sezon cu câștigarea titlului. Olaru a fost un om foarte important în cursa pentru titlu, cu cele 15 goluri marcate. Mijlocașul de la FCSB este genul de jucător care s-ar potrivi în multe campionate, având în vedere efortul impresionant pe care îl face la fiecare meci. E un mijlocaș box to box, care nu impresionează doar la finalizare, ci face și faza defensivă foarte bine. Are o clauză de reziliere de 5 milioane de euro, astfel că poate fi cumpărat de orice club care achită această sumă. El este urmărit de echipe din Italia și Spania.

Denis Drăguș

Denis Drăguș nu a impresionat încă la echipa națională, dar evoluțiile din Turcia îl recomandă pentru o convocare la EURO 2024. În acest sezon a marcat 12 goluri pentru Gaziantep și este cert deja că nu va rămâne la această echipă din vară. Se va întoarce la Standard Liege, iar belgienii vor încerca să-l vândă. Este dorit de Trabzonspor, dar o evoluție bună la EURO 2024 i-ar putea aduce o mutare la un club mai important din Europa.

Denis Alibec

Alibec a rămas liber de contract după ce înțelegerea cu Muaither din Qatar a ajuns la final și este nevoit să își găsească o nouă echipă. În acest moment are două propuneri concrete, de la FCSB și Farul, dar a transmis deja că va lua o decizie abia după EURO 2024. Alibec speră că evoluțiile de la turneul final să-l ajute să obțină un nou contract în străinătate, având în vedere că este pe finalul carierei. El are deja mai multe experiențe în afara României, însă nicăieri nu a confirmat. Cel mai bine s-a simțit la Astra și la Farul, iar în rest nu a dat randament. Totuși, este de așteptat ca Alibec să fie titularul din atacul României la EURO 2024.

Radu Drăgușin

Radu Drăgușin s-a transferat în iarnă la Tottenham pentru 25 de milioane de euro și a devenit cel mai scump fotbalist român din istorie. Totuși, mutarea la Spurs nu a fost de bun augur până acum. A fost mai mult rezervă, iar antrenorul Ange Postecoglou nu pare să fie prea dornic să-i ofere prea multe șanse. Din acest motiv, impresarul lui Drăgușin a anunțat deja că în vară există posibilitatea ca fundașul central să schimbe echipa. O destinație posibilă este Napoli, care l-a dorit și în iarnă. Drăgușin va fi titularul din defensiva României la EURO 2024 și are nevoie de prestații solide pentru a prinde un transfer.

Sursa foto canva.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *